השימוש בנובוסבן לטיפול בטראומה במרכז סדנא בינלאומית לטראומה התקיימת כעת בישראל

פציעות קשות ומוות כתוצאה מטראומה הופכות למגפת הצעירים. בישראל מדובר בצעירים, קורבנות פיגועים ותאונות דרכים, שמתים, במקרים רבים, כתוצאה   מדימום חמור בדקות שלאחר האירוע. בישראל תחל היום (15.11) השתלמות בנושא טראומה והטיפול בה, אליה יגיעו 30 משתתפים ממדינות שונות בעולם, בהן: טורקיה (שם תאונות הדרכים הן הגורם הראשון למות צעירים), ארגנטינה, מקסיקו, ברזיל, דנמרק, סרביה, גרמניה צרפת ועוד. הכנס ייארך 5 ימים וייערך ברובו במלון דן, תל אביב.

מציאות החיים בישראל הפכה את פרופ’ אורי מרטינוביץ’, ראש המרכז הארצי להמופיליה בבית החולים שיבא, תה”ש לפורץ דרך בתחום הטיפול בטראומה. פרופ’ מרטינוביץ’ מצא, בדרך הקשה, כי נובוסבן (NovoSeven), תרופה שיועדה במקור לטיפול בבעיות קרישת דם של חולי המופיליה, עוצרת דימומים מסכני חיים. מאז ניצלו חייהם של למעלה מ 100 מטופלים בארץ, בהם: חיילים, פצועי פיגועים, יולדות שסבלו מדימום חריף ומנותחים. הגילוי בישראל איפשר הצלת חייהם של מאות אנשים בעולם.

לימודי הטיפול בטראומה באמצעות נובוסבן נערכים בישראל טרם רישומה של נובוסבן בהתוויית טראומה במדינות השונות. (משרד הבריאות בישראל היה הראשון שאישר את השימוש בתרופה במסגרת טופס 29 ג’ לפקודת הרופאים). במסגרת זו ירצו בפני המשתתפים רופאים מובילים בישראל שאחראים להצלת חיי אדם ולכמה מפריצות הדרך המשמעותיות שנעשו עם התרופה: פרופ’ מנשה זערור, מנהל היחידה לנוירוכירורגיה בבית החולים רמב”ם, אודות השימוש בתרופה במקרי פגיעות ראש. דר’ מיכאל שטיין, מנהל יחידת הטראומה בביה”ח בילינסון ויו”ר החברה הישראלית לטראומה בנושא נטל הטראומה בישראל (שכיחות, נתוני תמותה ונתונים כלכליים).

את הכנס מארחת בישראל חברת נובו נורדיסק, מפתחת נובו סבן.

מקור: חברת נובו-נורדסיק ישראל. (יחסי ציבור)

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

התערבויות בעורק קרום המוח האמצעי (Middle Meningeal Artery) עבור כאבי ראש עמידים לטיפול: הצורך בניסוי אקראי מבוקר

התערבויות בעורק קרום המוח האמצעי (Middle Meningeal Artery) עבור כאבי ראש עמידים לטיפול: הצורך בניסוי אקראי מבוקר

מקור: Journal of NeuroInterventional Surgery
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|06/09/2026

המאמר דן בגישה טיפולית חדשנית ומבטיחה לכאבי ראש כרוניים ועמידים (כגון מיגרנות קשות או כאבי ראש מקבציים), המבוצעת באמצעות צנתור זעיר־פולשני של עורק קרום המוח האמצעי (MMA)

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|01/09/2026

המאמר סוקר את העדכונים האחרונים ואת הגישות הטיפוליות המוכחות למניעת אירוע מוחי חוזר אצל מטופלים שכבר חוו שבץ איסכמי או אירוע מוחי חולף (TIA)

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

מקור: Lancet Neurology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|25/08/2026

אינסומניה כרונית היא הפרעה שכיחה הפוגעת לא רק במשך ובאיכות השינה, אלא גם בתפקוד היומי, בערנות, בריכוז ובאיכות החיים. למרות זמינותם של טיפולים ותיקים, קיים צורך בפתרונות המסייעים לשפר את השינה בלי לפגוע בתפקוד ביום שלאחר מכן ובלי לגרום להתמכרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן