פעילות יתר של שלפוחית השתן קשורה לבעיות בתפקוד מיני של נשים מבוגרות

נשים עם פעילות יתר של שלפוחית השתן נוטות יותר לסבול גם מסוגים שונים של אי תפקוד מיני – כך עולה ממחקר שהוצג בכנס האורולוגי האמריקאי שהתקיים בשבוע האחרון.

החוקרים ממליצים לאורולוגים לשאול את המטופלות שלהן הסובלות מפעילות יתר של השלפוחית על חיי המין שלהן. בעיקר דווקא נשים מבוגרות יותר, אשר לא ייטו לקשר בין שתי התופעות. בעקבות המימצאים של מחקר זה, עומדים החוקרים לבצע מחקר קליני התערבותי שיבחן אם טיפול בפעילות יתר של השלפוחית אף יסייע בהפרעות של התפקוד המיני.

במחקר זה ניתחו החוקרים נתונים לגבי 78 נשים שאובחנו כסובלות מפעילות יתר של שלפוחית השתן במשך 12 חודשים לפחות. הנשים מילאו שאלון UDI ושאלון PEQ .

ה-UDI סייע בהערכת הלחץ והדחף להשתנה, דליפה, וקשיים בהתרוקנות, כולל כאבים ברצפת האגן.

ה-PEQ בחן תפקוד מיני, לרבות תדירות, עוררות מינית, שכיחות השגת אורגזם, כאבים בזמן משגל, רגשות כלפי בן הזוג, ו”יכולת הביצוע” של בן הזוג.

הגיל הממוצע היה 50, וחצי מהן היו נשואות, 14% רווקות, 13% גרושות ו-12% אלמנות. מרביתן היו לבנות.

מתוך המגיבות, 65% סבלו מדחף להשתנה, ו-76% חוו דליפת שתן.

נמצא קשר משמעותי  בין קיום של דליפת שתן לפעילות מינית ירודה של 0.23, כמו גם קשר בין תכיפות השתנה לבין נדירות קיום יחסי מין של 0.24 .

מידת ההפרעה בשלפוחית השתן הייתה קשורה גם למידת ההנאה ממין, יחס של 0.27 – . (כלומר יחס הפוך). בדומה, גם מידת הכאב הוגינלי היתה ביחס שלילי עם היכולת להנאה מיחסי מין.

החוקרים מסכמים כי נשים הסובלות משכיחות השתנה גבוהה, חוסר יכולת להתאפק, או שתי התופעות גם יחד נוטות לפעילות מינית נמוכה יותר. כך גם באשר לכאבים וגינליים שהיו קשורים לפחות הנאה ממין, אך דווקא קשורים יותר ל…פנטזיות מיניות…

מימצאים אלה, כותבים החוקרים, מאפשרים לרופאים המטפלים בתפקוד יתר של שלפוחית השתן, לבצע בירור ישיר באשר לחיי המין של המטופלות. למידע זה, שלרוב אינו ניתן בצורה עצמאית ע”י המטופלות, בעיקר מבוגרות יותר, תהיה חשיבות באשר לאופן ואיכות הטיפול.

AUA 99th Annual Meeting: Abstract 342. Presented May 8, 2004.

לדיווח במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|14/10/2026

המאמר סוקר את העדויות העדכניות ביותר בנוגע ליעדי לחץ דם סיסטולי, תוך התמקדות בשאלה האם יעד אינטנסיבי (פחות מ־120 מ”מ כספית) עדיף על היעד הסטנדרטי (פחות מ־140) עבור אוכלוסיות רחבות, כולל חולי סוכרת וקשישים?

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|29/09/2026

המחקר הנוכחי נועד לבחון מהי האסטרטגיה הטיפולית היעילה ביותר עבור חולים אלו: האם להמשיך עם אספירין, לעבור לנוגד טסיות אחר (כמו קלופידוגרל), או להוסיף תרופה נוספת לטיפול משולב (DAPT)?

טיפול באדי מים לניהול סרטן הערמונית: תוצאות ראשוניות של מחקר VAPOR 2 לגבי יעילות ורעילות של טיפול אבלטיבי

טיפול באדי מים לניהול סרטן הערמונית: תוצאות ראשוניות של מחקר VAPOR 2 לגבי יעילות ורעילות של טיפול אבלטיבי

מקור: aua journals
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|27/09/2026

מטרת המחקר הייתה להעריך את הבטיחות ואת היעילות של שימוש באדי מים לצורך אבלציה של רקמת ערמונית בקרב גברים עם סרטן ערמונית מקומי (PCa) בדרגת סיכון בינוני במעקב של 12 חודשים

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

מקור: Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/09/2026

המחקר בדק שתי שאלות מרכזיות: האם בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נוכחות של גאוט (Gout) קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית (DR) וסיבוכיה? והאם בחולי גאוט שכבר סובלים מרטינופתיה סוכרתית מתקדמת, טיפול להורדת חומצה אורית (ULT) עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים מסכני ראייה?

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן