ומה חדש בסל הבריאות ? אין חדש…האוצר מעכב הרחבת הסל בקיצוצו…

דיווחנו כאן כבר מס’ פעמים על העיכוב באישור המלצות ועדת סל הבריאות, אשר היו אמורות להכנס לתוקף ב- 1/11/03, ואשר אישורן ע”י הממשלה נדחה כבר מס’ פעמים. נכון להיום, אין עדיין אישור, וכפי שזה נראה, האוצר מתנה את הרחבת הסל ב- 60 מיל’ ש”ח והכללת תרופות וטכנולוגיות חדשות (גליבק, מבטרה, סיכרון דו חדרי ועוד)  ב…צימצומו ב- 190 מיל’ ש”ח, היינו, הוצאת תרופות וטכנולוגיות קיימות בסל בסכום זה.

עיכוב זה מהווה למעשה גם הפרה של התחייבות לבג”צ שניתנה ב-24 לאפריל 2003. שר הבריאות הודיע לא מכבר שכנראה ש-60 מיל’ הש”ח שאושרו ואף הייתה לגביהן התחייבות לבג”צ, לא יאושרו , אלא אם כן יבוצעו בשיטת ה”שיחלוף”, היינו על כל שקל לתרופהטכנולוגיה חדשה לסל, צריך יהיה להעמיד תרופה/טכנולוגיה קיימת בסל שתצא מהסל.

מצב זה מעמיד את כל הגורמים המעורבים, ובעיקר את החולים הממתינים כבר כחצי שנה לתרופות והטנכולוגיות החדשות שבחלק מהמקרים ניתן להגדירן כמאריכות חיים,  במצב בלתי נסבל.

המשמעות של הוצאת תכשירים וטכנולוגיות מהסל היא להודיע לחולים מטופלים באותן תרופות וטכנולוגיות שמעתה ואילך עליהם יהיה לשאת במימומן המלא, מצב שהוא בעייתי ביותר מכל בחינה שהיא.

חמור מכך, לאישור והכללה בסל ממתינות גם תרופות וטכנולוגיות אשר הוגשו לועדה תחת קטגוריה D , היינו ללא תוספת עלות, ואשר מסיבות שונות נמנעת הועדה מלדון בהם ולאשרן.

לכתבה נרחבת בנושא הסל ב”הארץ” – נא להקליק כאן

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|29/09/2026

המחקר הנוכחי נועד לבחון מהי האסטרטגיה הטיפולית היעילה ביותר עבור חולים אלו: האם להמשיך עם אספירין, לעבור לנוגד טסיות אחר (כמו קלופידוגרל), או להוסיף תרופה נוספת לטיפול משולב (DAPT)?

טיפול באדי מים לניהול סרטן הערמונית: תוצאות ראשוניות של מחקר VAPOR 2 לגבי יעילות ורעילות של טיפול אבלטיבי

טיפול באדי מים לניהול סרטן הערמונית: תוצאות ראשוניות של מחקר VAPOR 2 לגבי יעילות ורעילות של טיפול אבלטיבי

מקור: aua journals
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|27/09/2026

מטרת המחקר הייתה להעריך את הבטיחות ואת היעילות של שימוש באדי מים לצורך אבלציה של רקמת ערמונית בקרב גברים עם סרטן ערמונית מקומי (PCa) בדרגת סיכון בינוני במעקב של 12 חודשים

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

מקור: Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/09/2026

המחקר בדק שתי שאלות מרכזיות: האם בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נוכחות של גאוט (Gout) קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית (DR) וסיבוכיה? והאם בחולי גאוט שכבר סובלים מרטינופתיה סוכרתית מתקדמת, טיפול להורדת חומצה אורית (ULT) עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים מסכני ראייה?

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|25/09/2026

הטיפול בשבץ איסכמי עם ליבת שבץ גדולה (Large Ischemic Core) מעורר דיון רב בשנים האחרונות. המחקר בחן כיצד נוכחות של “אי התאמה” (Mismatch) – כלומר פער בין אזור המוח שכבר ניזוק באופן בלתי הפיך לבין אזור המוח שעדיין ניתן להצלה (Penumbra) – משפיעה על סיכויי ההחלמה של המטופל לאחר צנתור מוח, והאם חשיבות הפער הזה משתנה ככל שחולף הזמן מתחילת התסמינים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן