פעילות אנטי-סרטנית בשימוש בפורמולה חדשה של Paclitaxel

בהתאם לתוצאות ארבעה ניסויים קליניים המצויים בשלב II, נצפות תגובות אנטי-סרטניות במקרים של סרטן השחלה, סרטן שלפוחית השתן, סרטן המעי הגס וסרטן ראות מסוג non-small-cell, בשימוש בפורמולה של paclitaxel (שמות מסחריים של החומר בארץ הם: Biotax, Mdixel, Taxol) שארוז באמולסיה שהרכבה מבוסס על ויטמין E .

על-פי דיווחי החוקרים שהובאו לאחרונה, ה-paclitaxel נסבל היטב על ידי הנבדקים, והניב שליטה בהתפתחות המחלה בשיעור של 4%-33%.  

החוקרים הסבירו כי הפורמולה החדשה שנבדקה קלה יותר למתן מהפורמולה הנוכחית, ובנוסף נראה כי שיעור רעילותה נמוך יותר.

במהלך הניסויים התרופה ניתנה באופן חד שבועי, במהלך 15 דקות של אינפוזיה לנבדקים רגישים ל-taxane הסובלים מסרטן ראות מסוג non-small-cell, NSCLC, מסרטן השחלה, מסרטן שלפוחית השתן, או מסרטן המעי הגס. תרופות ה-paclitaxel המצויות בשימוש כיום ניתנות פעם בשלושה שבועות, כשמשך כל אינפוזיה שלוש שעות.

הניסויים נערכו באופן open-label, כשבנבדקים שבהם המחלה מצויה בשלבים III או IV ושאינם מטופלים בתרופה נוספת, בוצעה תקופה אחת של כימותרפיה מסוג non-taxane בהמשך הניסוי. הניסויים בודקים שלושה מינונים של התרופה: 100mg/m2, 80mg/m2, ו-120mg/m2, כשהפחתה במינון נעשתה על בסיס שבועי של דרגה 2 או של עליה ב-neutropaenia.  

החוקרים מציינים כי עד כה הוערכו 126 נבדקים מניסוי ההעלאה במינון של שלב 2 במחקר בנוגע ליעילות הטיפול ולרעילותו. המינון השבועי המקסימלי שנסבל במקרי NSCLC, סרטן השחלה וסרטן המעי הגס נקבע ל-120mg/m2. במקרי סרטן שלפוחית השתן הוא נקבע ל-100mg/m2.

לטענת החוקרים, בשימוש בפורמולה החדשה נמדדה ירידה בשכיחות הופעת neuropathy בשיעור של 75%, וירידה בשכיחות הופעת neutropaenia בשיעור של 66%, בהשוואה לשימוש בפורמולה באריזה הנוכחית.

החוקרים מדווחים כי בקרב 43 נבדקים שבהם NSCLC המצוי בשלב IV, ובכולם נכשל טיפול כימותרפי קודם, נצפו 7 מקרים של תגובה חלקית לטיפול בניסוי, ו-2 מקרים של תגובה מלאה, כששיעור התגובה לטיפול עומד על 21%. ב-19 נבדקים נוספים המחלה התייצבה בעקבות הטיפול בניסוי.

בקרב 27 נבדקים עם סרטן שלפוחית השתן, נצפו 7 מקרים של תגובה חלקית לטיפול בניסוי, ו-2 מקרים של תגובה מלאה, כששיעור התגובה לטיפול עומד על 33%. ב-11 נבדקים נוספים המחלה התייצבה בעקבות הטיפול בניסוי.

בקרב 28 מקרי סרטן השחלה, נצפו 6 מקרים של תגובה חלקית לטיפול בניסוי, ומקרה אחד של תגובה מלאה, כששיעור התגובה לטיפול עומד על 25%. ב-9 נבדקות נוספות המחלה התייצבה בעקבות הטיפול בניסוי.

בקרב 28 מקרי סרטן המעי הגס, נצפה רק מקרה אחד של תגובה חלקית, ללא מקרים שבהם הופיעה תגובה מלאה לטיפול בניסוי, כששיעור התגובה לטיפול עומד על 4%. ב-10 נבדקים נוספים המחלה התייצבה בעקבות הטיפול בניסוי.

לידיעה ב-doc’s guide

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|29/09/2026

המחקר הנוכחי נועד לבחון מהי האסטרטגיה הטיפולית היעילה ביותר עבור חולים אלו: האם להמשיך עם אספירין, לעבור לנוגד טסיות אחר (כמו קלופידוגרל), או להוסיף תרופה נוספת לטיפול משולב (DAPT)?

טיפול באדי מים לניהול סרטן הערמונית: תוצאות ראשוניות של מחקר VAPOR 2 לגבי יעילות ורעילות של טיפול אבלטיבי

טיפול באדי מים לניהול סרטן הערמונית: תוצאות ראשוניות של מחקר VAPOR 2 לגבי יעילות ורעילות של טיפול אבלטיבי

מקור: aua journals
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|27/09/2026

מטרת המחקר הייתה להעריך את הבטיחות ואת היעילות של שימוש באדי מים לצורך אבלציה של רקמת ערמונית בקרב גברים עם סרטן ערמונית מקומי (PCa) בדרגת סיכון בינוני במעקב של 12 חודשים

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

מקור: Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/09/2026

המחקר בדק שתי שאלות מרכזיות: האם בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נוכחות של גאוט (Gout) קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית (DR) וסיבוכיה? והאם בחולי גאוט שכבר סובלים מרטינופתיה סוכרתית מתקדמת, טיפול להורדת חומצה אורית (ULT) עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים מסכני ראייה?

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|25/09/2026

הטיפול בשבץ איסכמי עם ליבת שבץ גדולה (Large Ischemic Core) מעורר דיון רב בשנים האחרונות. המחקר בחן כיצד נוכחות של “אי התאמה” (Mismatch) – כלומר פער בין אזור המוח שכבר ניזוק באופן בלתי הפיך לבין אזור המוח שעדיין ניתן להצלה (Penumbra) – משפיעה על סיכויי ההחלמה של המטופל לאחר צנתור מוח, והאם חשיבות הפער הזה משתנה ככל שחולף הזמן מתחילת התסמינים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן