איגוד ה-AHA ממליץ על הפחתת היקף זמן מסך ופעילות יושבנית בילדים (Circulation)

בכל הנוגע להשמנה בילדות, אורח חיים יושבני עשוי להיות הגורם החשוב ביותר אותו ההורים יכולים לשנות, בפרט דרך ניהול זמן המסך של הילדים, כך לפי ועדת מומחים חדשה מטעם ה-AHA (American Heart Association). בפרט, הועדה ממליצה על הסרת מכשירי טלוויזיה ומסכים אחרים מחדרי השינה ולא לאפשר זאת בזמן ארוחות, לצד עידוד משחקים בחוץ והקפדה של ההורים על זמן מסך הולם ע”י אימוץ התנהגויות אלו בעצמם.

המומחים כותבים כי חלו שינויים דרמטיים באופי השימוש במסכים אלו בשעות הפנאי במהלך עשר השנים האחרונים וההתנהגויות שלנו גם די שונות. אורח חיים יושבני הינו יותר מאי ביצוע פעילות גופנית וכולל זמן בו צופים הילדים בטלוויזיה, קוראים ונוסעים במכונית. הגדלת זמן יושבני, כולל זמן מסך וזמני ישיבה, מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב, סוכרת והשמנה.

מאחר וכיום ישנם מכשירים ניידים, ניתן היה לצפות כי ישתמשו בהם תוך כדי הליכה או תנועה, אך אורח החיים היושבני עדיין קיים וכיום לומדים יותר ויותר אודות ההשלכות של מסכים רבים בסביבה, דוגמת מכשירי טלוויזיה ומכשירי טלפון.

הועדה בחנה מחקר שפורסם לאחרונה בנושא אורח חיים יושבני, השמנה בילדות, מחלות לב והתערבויות שהובילו לשינוי זמני מסך. הם מציינים כי צפייה מסורתית בטלוויזיה בבית פחתה בקרב ילדים ומתבגרים, אך זמן המסך עלה, כאשר הילדים משתמשים יותר במכשירים אחרים בבית בכדי לצפות בסרטים או משתמשים ברשת לצפיה בסרטונים, משחקים או שיחות עם אחרים.

מסקר משנת 2015 עלה כי בארצות הברית, בני נוער מבלים 6 שעות ו-40 דקות ביום מול מסכים, כולל כשעתיים מול הטלוויזיה, כאשר ילדים קטנים יותר בילו למעלה מ-4.5 שעות ביום מול מסכים. זמני המסך עולים משמעותית כאשר הילדים נכנסים לשנות העשרה, עם זמני מסך מעט ארוכים יותר בקרב בנות ובקרב בני מיעוטים.

מחקרים קודמים מצאו כי הפחתת זמן מסך, הן בבית הספר והן בבית, מפחיתה התנהגות יושבנית. ההתערבויות המוצלחות ביותר כללו מעורבות רבה יותר של ההורים ושינויים מבניים בסביבה הביתית.

בסופו של דבר, חברי הועדה מטעם ה-AHA מאמינים כי מחקרים בעתיד יבחנו את זמן המסך הספציפי ויספקו הנחיות ספציפיות לכל מכשיר. כמו כן, מדענים חייבים לבחון את הדפוסים החדשים של צפייה מופרזת בטלוויזיה (Binge) ושימוש במספר מכשירים בו-זמנית.

Circulation 2018

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

עקומת גדילה בפגים

עקומת גדילה בפגים

מקור: Seminars in Perinatology
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|12/05/2026

המאמר מציג סקירה מקצועית ומקיפה של המלצות מומחים (הכוללות ארגונים כגון AAP ו־ESPGHAN) בנוגע ליעדי הגדילה של פגים (Preterm neonates), תוך שימת דגש על נטישת הגישה של ‘מידה אחת מתאימה לכולם’ לטובת הערכה מותאמת אישית

חיזוי התפתחות שפה בילדים לאחר השתלת שבלול באמצעות AI

חיזוי התפתחות שפה בילדים לאחר השתלת שבלול באמצעות AI

מקור: JAMA Otolaryngology–Head & Neck Surgery
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|11/01/2026

אפילו ששתל שבלול הוא הטיפול היעיל ביותר לחירשות עמוקה בילדים, קיים שוני רב בתוצאות השפתיות. המחקר נועד לבדוק אם מודל בינה מלאכותית (Deep Learning) יכול לנבא את ההצלחה השפתית על בסיס הדמיה טרום־ניתוחית.

Clonidine כמונותרפיה לתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (Pediatrics)

Clonidine כמונותרפיה לתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|10/11/2024

מחקר אקראי חדש השווה את היעילות של Clonidine, אלפא-2 אגוניסט, בטיפול בתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (NOWS) במחקר שפורסם ב-Pediatrics. ד”ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/11/2024

האזינו כעת למגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 5: קורטיקוסטרואידים במתן פומי יעילים בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לְאסתמה (בדרך כלל נצפים בילדים בני 6 ומעלה), אך אין להם השפעה בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לברונכיוליטיס (בדרך כלל נצפים בילדים מתחת לגיל 12 חודשים). כך עולה מסקירה שיטתית וממטה אנליזה חדשה שפורסמה ב- The Lancet Respiratory Medicine.

עדכון למחשבון ספסיס מוקדם בילודים על בסיס קוהורט עכשווי (Pediatrics)

עדכון למחשבון ספסיס מוקדם בילודים על בסיס קוהורט עכשווי (Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/10/2024

מחקר חדש שפורסם בכתב העת Pediatrics מעדכן את מחשבון הספסיס המוקדם בילודים של Kaiser Permanente באמצעות נתונים עדכניים, ומציע ביצועים דומים למודל המקורי. ד”ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן