שיעורים גבוהים של הריונות ולידות חי לאחר ניתוח בריאטרי בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות (Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism)

נשים רבות עם תסמונת שחלות פוליציסטיות מתקשות להרות, אך ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי ירידה במשקל לאחר ניתוח בריאטרי בנשים עם תסמונת זו והשמנה חמורה מלווה בשיעורים גבוהים של הריונות ולידות חי.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 49 נשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות ו-120 נשים ללא תסמונת זו אשר השלימו ניתוח בריאטרי בין 2005 עד 2016 והיו במעקב עד שנת 2019.

מבין הנשים שמחקר שניסו להרות, שיעורי ההיריון היו דומים בקרב אלו עם ואלו ללא תסמונת שחלות פוליציסטיות (95.2% ו-76.9%, בהתאמה, p=0.096) וכך גם שיעור לידות חי (81% ו-69.2%, בהתאמה, p=0.403).

גיל הנשים עם ובלי תסמונת שחלות פוליציסטיות היה דומה לפני הניתוח (32.1 ו-32.4 שנים, בהתאמה), כמו גם מדד מסת הגוף לפני הניתוח (44.6 ו-45.5, בהתאמה) ולאחר הניתוח (28.5 ו-29.3, בהתאמה).

בקרב נשים שניסו להרות לא תועדו הבדלים משמעותיים בין נשים עם ואלו ללא תסמונת שחלות פוליציסטיות בזמן שנדרש עד להשגת הריון ראשון (34 חודשים לעומת 32 חודשים, בהתאמה). בנוסף, לא תועדו הבדלים במספר הממוצע של שבועות היריון עד ללידת חי, מספר הלידות המוקדמות, או במספר הסיבוכים האימהיים.

עם זאת, משקל הלידה הממוצע היה נמוך יותר בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות בהשוואה לאלו ללא התסמונת (2,763 גרם לעומת 3,155 גרם, בהתאמה, p=0.040).

החוקרים מסכמים וכותבים כי שיעורי הריון ופוריות בנשים עם השמנה ניכרת ותסמונת שחלות פוליציסטיות לאחר ניתוח בריאטרי היו גבוהים מאוד, עם מעט סיבוכים באם וביילוד.

Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, online July 7, 2020

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

תוצאות כריתת בלוטת התריס במבוגרים סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

מקור: JAMA
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|27/05/2026

שיעור הולך וגדל של מטופלים מבוגרים (גיל ≥65 שנים) עוברים כריתת בלוטת התריס, על רקע הזדקנות האוכלוסייה. לאור תוצאות לא חד־משמעיות בספרות, חשוב להבהיר אם לפרופיל הבטיחות של הניתוח יש מאפיינים שונים בגיל המבוגר, לצורך הערכת סיכונים מיטבית וייעוץ למטופלים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן