תרופות כנגד הגדלה שפירה של הערמונית עשויות להגן מפני מחלת פרקינסון (JAMA Neurology)

ממחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology עולות עדויות משכנעות לפיהן חסמי אלפא, כולל Terazosin, Doxazosin, או Alfuzosin, המשמשים לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית עשויים לספק הגנה מפני מחלת פרקינסון.

החוקרים מסבירים כי Terazosin, Doxazosin ו-Alfuzosin, אך לא Tamsulosin, הוכחו כתרופות המגבירות גליקוליזה, כך שיש הזדמנות לבחון את המטופלים ב-Tamsulosin כקבוצת ביקורת מבחינת ההגנה העצבית, בהשוואה לשלוש התרופות האחרות.

החוקרים התבססו על מאגר נתונים מדנמרק ונתוני Truven Health Analytics MarketScan, הם יצרו למעלה מ-147,000 זוגות תואמים של גברים שהחלו בטיפול ב- Terazosin, Doxazosin, או Alfuzosin או גברים שהחלו טיפול ב-Tamsulosin כנגד הגדלה שפירה של הערמונית או בעיות שתן אחרות, עם מעקב במשך לפחות שנה אחת.

מהנתונים עלה כי טיפול בשלוש התרופות המגבירות גליקוליזה לווה בירידה משמעותית של 12% עד 37% בסיכון למחלת פרקינסון, בהשוואה לטיפול ב-Tamsulosin.

החוקרים מדווחים כי בעבר הם הראו כי טיפול ב-Terazosin ותרופות דומות השפיע על חומרת המחלה במודלים של חיות עם מחלת פרקינסון. הם גם מצאו בעברי כי טיפול בתרופות אלו בחולים עם מחלת פרקינסון לווה בירידה במספר הביקורים בשל תסמיני מחלת פרקינסון. עם זאת, לא ידוע אם ל-Terazosin או תרופות דומות השפעה על הסיכון להתפתחות מחלת פרקינסון.

במידה וממצאים אלו יאושרו במחקרים נוספים, אזי ייתכן ויהיה מקום להציע מתן תרופות אלו כטיפול להגנה על מערכת העצבים בחולים עם אבחנה חדשה של מחלת פרקינסון.

JAMA Neurology 2021

לידיעה ב-MDLinx

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|29/09/2026

המחקר הנוכחי נועד לבחון מהי האסטרטגיה הטיפולית היעילה ביותר עבור חולים אלו: האם להמשיך עם אספירין, לעבור לנוגד טסיות אחר (כמו קלופידוגרל), או להוסיף תרופה נוספת לטיפול משולב (DAPT)?

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

השפעה תלוית־זמן של פרופילי התאמה (Mismatch) על תוצאים לאחר שליפת קריש מכנית (Thrombectomy) בשבץ איסכמי נרחב

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|25/09/2026

הטיפול בשבץ איסכמי עם ליבת שבץ גדולה (Large Ischemic Core) מעורר דיון רב בשנים האחרונות. המחקר בחן כיצד נוכחות של “אי התאמה” (Mismatch) – כלומר פער בין אזור המוח שכבר ניזוק באופן בלתי הפיך לבין אזור המוח שעדיין ניתן להצלה (Penumbra) – משפיעה על סיכויי ההחלמה של המטופל לאחר צנתור מוח, והאם חשיבות הפער הזה משתנה ככל שחולף הזמן מתחילת התסמינים

כיווץ כלי דם (וזוספאזם) במהלך טיפול אנדו־ווסקולרי בשבץ איסכמי: גורמים קשורים, השפעה על תוצאים והשפעת נימודיפין תוך־עורקי

כיווץ כלי דם (וזוספאזם) במהלך טיפול אנדו־ווסקולרי בשבץ איסכמי: גורמים קשורים, השפעה על תוצאים והשפעת נימודיפין תוך־עורקי

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|18/09/2026

במהלך צנתור מוח (טיפול אנדו־ווסקולרי) לשליפת קריש דם בשבץ איסכמי חריף, לעיתים מתרחש כיווץ של כלי הדם (Vasospasm) כתוצאה מהמניפולציה המכנית של הצנתר והמכשור

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן