טכניקת מיילדות ידנית עשויה להפחית את הסיכון לקרעים בפרינאום בלידה/מאמרו של ד”ר יוסי מזרחי ב”הארץ” (Birth)

במאמר המתפרסם באתר “הארץ” מציג  ד”ר יוסי מזרחי, רופא מתמחה בגינקולוגיה ומיילדות, ביה”ח וולפסון , נתונים ממחקר שבוצע בוולפסון אשר מראים כי שימוש בטכניקה ידנית של מיילדות, מפחית הסיכון לקרע בפרינאום.

ד”ר מזרחי מסביר כי טכניקה זו כוללת הקפדה על יציאה מבוקרת של ראש התינוק בסוף הלידה בעזרת הנחייה ליולדת  שלא ללחוץ, והנחת היד על ראש התינוק במטרה להאט את קצב לידת הראש. בעזרת  היד השנייה המיילדת תומכת בפרינאום ומכוונת את יציאת הראש דרך הנרתיק.

במחקר שנערך בוולפסון נבחנו תוצאות הלידה לאורך 5 שנים עם כמות של 15,000 לידות. במחקר נמצא שככל שהמילדת הייתה מנוסה יותר (ולצורך העניין מיומנת יותר בטכניקה שתוארה לעיל) הייתה ירידה בסיכון לקרעים בפרינאום.

לכתבה בהארץ

המחקר פורסם גם בכתב העת המדעי Birth עם הקישור שלהלן

Birth. 2017 Feb 15. doi: 10.1111/birt.12278

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

גורמי סיכון לעלייה בלחץ תוך־עיני במצב טרנדלנבורג תלול במהלך ניתוח

מקור: Journal of Glaucoma
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|07/01/2026

מנח טרנדלנבורג תלול (Steep Trendelenburg Position, STP) נפוץ בניתוחים לפרוסקופיים, אך כרוך בעלייה בלחץ התוך־עיני (IOP) ועלול להעלות את הסיכון לסיבוכים עיניים, במיוחד בחולים עם גורמי סיכון כמו גלאוקומה

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן