לראשונה בישראל: מכשיר אורטרוסקופ חדשני לניתוחי כליות בבי”ח השרון







במחלקה האורולוגית בבי”ח השרון החלו בשימוש במכשיר חדשני מהמתקדמים ביותר בעולם לניתוחי כליה זעיר פולשניים   אורטרוסקופ גמיש.

יתרונו של המכשיר המיועד לריסוק אבנים בכליות ולטיפול בהיצרויות בכליות באמצעות לייזר, הוא יכולת התניידות חסרת תקדים בתוך הכליה לעומת האורטרוסקופ מהדור הישן. יכולת זו נובעת מהמבנה המיוחד הדו-מפרקי המאפשר הנעת כל מפרק בנפרד.

כ -10% מהגברים וכ – 3% מהנשים באוכלוסייה סובלים ממחלת אבני כליה, בעיקר בגילאי
20- 40.

בשנים האחרונות חלה מהפכה בטיפול באבנים ובהיצרויות בדרכי השתן, עם התקדמות הטכנולוגיה המאפשרת ניתוחים זעיר פולשניים, ללא כל חתך. ניתוחים אלו נעשים כאשר פעולת ריסוק אבנים חוץ גופית אינה מצליחה או אינה אפשרית. במהלך הניתוח חודרים לכליה בנתיב טבעי נכנסים מהשופכה לכיס השתן, משם לשופכן (הצינור המחבר בין כיס השתן לכליה) ולבסוף מגיעים לכליה עצמה.

מדובר בדרך ארוכה ומפותלת הדומה למבוך, אשר מחייבת מכשור מתקדם שיצליח לעבור את כל הנתיב ולהגיע לכל מקום בכליה. בעזרת האורטרוסקופ החדיש, המנתח יכול לטפל באזורים בכליה שקודם לכן לא היו נגישים.

ייחודו של המכשיר החדש הוא שבמהלך הניתוח, המנתח רואה על גבי מוניטור את המבנה הפנימי של הכליה בעזרת מצלמה שמותקנת על המיכשור ומנווט באמצעות שתי ידיות חיצוניות, כאשר כל ידית שולטת על כל מפרק בנפרד. באופן זה מושגת ניידות גבוהה בתוך הכליה.

ד”ר דוד ליפשיץ, מנהל היחידה לאורולוגיה זעיר פולשנית בבי”ח השרון: “השימוש בטכנולוגיה חדישה זו ישפר משמעותית את תוצאות  את תוצאות הניתוחים בשל יכולת הדיוק וההתניידות. כמו-כן זמן הניתוח יתקצר שכן ניתן יהיה להגיע מהר יותר לאבן או להיצרות בכליה”.

רכישת המכשיר התאפשרה הודות לתרומה.


תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

שיקום אינטנסיבי לאחר פגיעה תת־חריפה בחוט השדרה: יותר הוא לא תמיד טוב יותר

שיקום אינטנסיבי לאחר פגיעה תת־חריפה בחוט השדרה: יותר הוא לא תמיד טוב יותר

מקור: JAMA Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|24/08/2026

המאמר בוחן סוגיה מרכזית בעולם השיקום: האם הגברת עצימות הטיפול הפיזיותרפי והתעסוקתי בשלבים הראשונים שלאחר פגיעה בחוט השדרה (שלב סאב־אקוטי) מובילה לתוצאות תפקודיות טובות יותר?

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן