ויאגרה יעילה ובטוחה במטופלים עם יתר לחץ דם (Am J Hypertens )

גברים הסובלים מיתר לחץ דם והפרעות זקפה (erectile dysfunction  – ED ) נהנים מטיפול באמצעות sildenafil (ויאגרה – Viagra ) , כך עולה מדיווח של מחקר חדש המתפרסם בגליון פברואר של ה- American Journal of Hypertension .

במחקר המדווח השתתפו 291 גברים עם יתר לחץ דם מטופל ורמת Sexual Health Inventory for Men (בר”ת – SHIM ) שמהווה אינדיקציה של ED . (ניקוד נמוך מ-21). ממוצע התקופה שהגברים סבלו מ- ED היה כ- 3.5 שנים.

בתום תקופת המחקר החוקרים מצאו שלפני ההתערבות עם הויאגרה התפלגות האוכלוסיה הייתה כלדקמן:  22% עם ED חמור, 23% ברמה בינונית ו-36% במצב הפרעה קל. לאחר הטיפול, רק 8% נותרו במצב ED חמור, וכ-6% במצב בינוני. (כלומר, ירידה מ-59% המוגדרים קשה-בינוני ל-14% בלבד לאחר הטיפול).

החוקרים מדווחים אף על שיפור משמעותי בתפקוד האורגזמי, סיפוק במהלך משגל, חשק מיני וסיפוק כללי. כמו כן 40% מהמשתתפים הגיעו למצב ניקוד SHIM של גבר נורמלי. התועלת שהושגה הייתה דומה לגברים שטופלו ביתר לחץ דם בתרופה אחת או יותר.

עם זאת מציינים החוקרים כי גברים עם עודף משקל גדול הפיקו פחות תועלת ושיפור מגברים במשקל גוף תקין. כמו כן דווח בבקרב  5.5% מהמטופלים על תופעות לואי שכללו בעיקר כאבי ראש, הבזקים וטכיקרדיה (דופק מהיר).

החוקרים מסכמים כי הויאגרה היא טיפול יעיל ביותר,  ובטוח בקרב חולי ED עם יתר לחץ דם.

החוקר הראשי, ד”ר גיל דה מיגואל מציין את השכיחות הגבוהה של הסובלים מ- ED בקרב חולי יתר לחץ דם, כפי שבא לידי ביטוי באוכלוסיית המחקר שנערך בספרד.

עוד הוא מסיק מהמחקר שהטיפול בויאגרה אינו מעלה את הסיכון בקרב חולים קרדיווסקולרים, והוא מציין שיש מקום לעשות שימוש באלגורתים טיפולי שיאפשר למטפלים לקבל החלטות באשר לטיפול בחולים קרדיווסקולרים הסובלים מ- ED .

Am J Hypertens 2004; 17:139-145

לדיווח ב- drruginfo

לדיווח במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אלקטרופורציה בלתי הפיכה בתדירות גבוהה לעומת כריתה טרנסורטרלית של הערמונית עבור היפרפלזיה שפירה של הערמונית (GIANT): ניסוי שלב 3, אקראי, כפול סמיות, במרכז יחיד, ללא נחיתות

אלקטרופורציה בלתי הפיכה בתדירות גבוהה לעומת כריתה טרנסורטרלית של הערמונית עבור היפרפלזיה שפירה של הערמונית (GIANT): ניסוי שלב 3, אקראי, כפול סמיות, במרכז יחיד, ללא נחיתות

מקור: ScienceDirect
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|21/08/2026

מטרת המחקר הייתה להשוות את היעילות ואת הבטיחות של H-FIRE לעומת TURP בגברים עם BPH ועם הפרעות השתנה

בדיקת DNA של גידול בשתן מזהה הישנות ומנטרת תגובת טיפול בחולים עם סרטן שלפוחית ​​השתן שאינו פולשני לשרירים בסיכון גבוה המקבלים חיסון תוך-שלפוחתי עם Bacillus Calmette-Guérin

בדיקת DNA של גידול בשתן מזהה הישנות ומנטרת תגובת טיפול בחולים עם סרטן שלפוחית ​​השתן שאינו פולשני לשרירים בסיכון גבוה המקבלים חיסון תוך-שלפוחתי עם Bacillus Calmette-Guérin

מקור: AUA
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|09/08/2026

חולים המאובחנים בסרטן אפיטל המעבר בשלפוחית השתן שאינו חודר לשריר (NMIBC) נמצאים בסיכון גבוה להישנות ולהתקדמות שלב המחלה, ולכן יש הגיון בשימוש בסמנים ביולוגיים לא פולשניים שיאפשרו לזהות מוקדם את רמת הסיכון וכישלון של הטיפול

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן