מתן Fluticasone propionate לילדים צעירים עם תסמינים של אסתמה הינו יעיל ואינו פוגע בגדילה (Pediatr Pulmonol)

נראה כי Fluticasone propionate (FP), הניתן במינון של 50 µ או 125 µ פעמיים ביום במשך 6 חודשים, מקל על תסמינים נשימתיים בילדים צעירים הסובלים מתסמינים של אסתמה, בלי לגרום להפרעה לגדילה ולמטבוליזם של העצם.

חוקרים ארגנטינאים ערכו מחקר אקראי, מבוקר ודו-סמוי, במסגרתו בדקו את הטיפול ב- FP ב- 30 ילדים בגיל 7 עד 24 חודשים, עם צפצופים חוזרים וגורמי סיכון לאסתמה.

FP ניתן באינהלציה פעמיים ביום, במינון של 50 או 125 µ, במשך 6 חודשים. קבוצות מקבילות קיבלו טיפול בפלסבו. מספר אירועי צפצופים ממוצע בקבוצת ה- 50 µ, ה- 125 µ והפלסבו היו בהתאמה: 1.9, 2.8 ו- 6.0. מספר ימי שימוש ממוצע באלבוטרול היה בהתאמה: 6.5, 9.1 ו- 24.3, בשלוש הקבוצות.

לא נמצא קשר בין מינון התרופה לבין סטיית התקן בגובה הילדים, אוסטאוקלצין, פרקציית bone alkaline phosphatase, insulin-like growth factor-binding protein, או רמות קורטיזול בסרום.

נראה כי הטיפול בפלוטיקזון הינו בטוח בילדים עם תסמינים של אסתמה, אולם יש צורך בעבודות באוכלוסיות נרחבות יותר כדי לאשר זאת, כותבים החוקרים.


Pediatr Pulmonol 2004;37:111-115

לידיעה ב- Doctors Guide

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

נגע גרורתי בקשתית שמקורו בסרטן ריאה מסוג non-small cell

נגע גרורתי בקשתית שמקורו בסרטן ריאה מסוג non-small cell

מקור: pubmed
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|16/04/2026

גרורות לעין הן תופעה מוכרת, כאשר הענבייה (uvea) היא האתר השכיח ביותר למעורבות גרורתית. עם זאת, גרורות לקשתית (iris) הן נדירות יחסית, ובמיוחד כאשר מקורן הוא בסרטן ריאה מסוג Non-Small Cell Lung Cancer (NSCLC)

היעילות של טיפולים ביולוגיים שונים בטיפול בסינוסיטיס כרונית עם פוליפים נזליים: מטאנליזה רשתית

היעילות של טיפולים ביולוגיים שונים בטיפול בסינוסיטיס כרונית עם פוליפים נזליים: מטאנליזה רשתית

מקור: European Archives of Oto-Rhino-Laryngology
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|04/01/2026

בעבודה הנוכחית בוצעה מטה־אנליזה רשתית (NMA) תוך שימוש בראיות העדכניות ביותר, המשלבת נתונים מניסויים אקראיים מבוקרים (RCTs) ומ־cohort study

השפעות מין ומגדר על תחלואה באסתמה

השפעות מין ומגדר על תחלואה באסתמה

מקור: Journal of Clinical Medicine
ד"ר ליאור ברוך
ד"ר ליאור ברוך
אין תגובות|30/11/2025

הבדלי מין ומגדר ניכרים במאפיינים האפידמיולוגיים של אסתמה, במהלך הקליני ובאופי התגובה הדלקתית

יתר לחץ דם ריאתי מושרה מאמץ עשוי להיות נפוץ ב־SSc

יתר לחץ דם ריאתי מושרה מאמץ עשוי להיות נפוץ ב־SSc

מקור: Arthritis Research & Therapy
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|30/09/2025

בקרב מטופלים עם סקלרודרמה מערכתית (SSc) ואי־סבילות למאמץ, 44% הראו יתר לחץ דם ריאתי מושרה מאמץ (PH), כאשר רובם הציגו סימנים של אי־ספיקת לב עם מקטע פליטה שמור (HFpEF)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן