דיכאון לאחר לידה קשור לתפקוד אמהי ירוד (Arch Pediatr Adolesc Med)

מחקר חדש מוצא כי בקרב נשים הסובלות מסיפטומי דיכאון במהלך 4-2 חודשים לאחר הלידה עולה הסבירות לתפקוד לקוי כהורה, כגון הפסקת ההנקה והמנעות מחשיפת התינוק לספרים, בהשוואה לאמהות שאינן סובלות מדיכאון.

שכיחות סימפטומי הדיכאון בקרב אמהות לילדים צעירים מוערכת בכ-24%. כמה דיווחים קושרים את הדיכאון באמהות לתפקוד לקוי כהורה, אך מחקרים מעטים בלבד התמקדו בהשפעת סימפטומי הדיכאון בתקופה שלאחר הלידה.

במחקר זה, נכללו 4874 אמהות שמילאו שאלונים כ-4-2 חודשים לאחר הלידה. החוקרים מציינים כי 17.8% מהאמהות דיווחו על סימפטומי דיכאון בתקופה שלאחר הלידה.

בקרב האמהות שסבלו מדיכאון לא הופיע שינוי בסבירות למילוי ההוראות הקשורות לבטיחות, כגון שמירה על מנח נכון של התינוק בעת השינה ועל טמפרטורת המים, בהשוואה לאמהות שלא סבלו מדיכאון. גם התפקוד הקשור להאכלה, כולל מתן דגנים, מים ומיץ, לא נבדל בין שתי הקבוצות.

סימפטומי דיכאון בתקופה שלאחר הלידה הפחיתו ב-27% את הסבירות להמשך הנקה, ב-19% את הסבירות להראות לתינוק ספרים, ב-30% את הסבירות למשחק עם התינוק וב-26% את הסבירות לדבר עם התינוק (p < 0.05 בכל המקרים).

החוקרים מדגישים כי ממצאי המחקר מתווספים לעדויות הקיימות בנוגע לחשיבות סריקה לזיהוי אמהות הסובלות מסימפטומי דיכאון בתקופה שלאחר הלידה. הם מוסיפים כי כשמזוהים סימפטומים אלה, חשוב לספק שרותי ייעוץ והנחיה בכדי לשפר את יעילות תפקוד האם כהורה, כמו גם להפנות את הנשים הללו לקבלת טיפול בסימפטומי הדיכאון.

לידיעה במדסקייפ

Arch Pediatr Adolesc Med 2006;160:279-284.

<!–


–>

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|17/09/2026

מחקרים קודמים תיארו שיעורי חרדה ודיכאון גבוהים בחולי NIU, אך הם היו מוגבלים בגודל המדגם, בפיזור הגאוגרפי ובגיוון הדמוגרפי, ולא בחנו קשת רחבה של אבחנות פסיכיאטריות בגישת מקרה־ביקורת

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

מקור: Lancet Neurology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|25/08/2026

אינסומניה כרונית היא הפרעה שכיחה הפוגעת לא רק במשך ובאיכות השינה, אלא גם בתפקוד היומי, בערנות, בריכוז ובאיכות החיים. למרות זמינותם של טיפולים ותיקים, קיים צורך בפתרונות המסייעים לשפר את השינה בלי לפגוע בתפקוד ביום שלאחר מכן ובלי לגרום להתמכרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן