שכיחות הפרעות זיקפה ברפואה ראשונית (Arch Intern Med)

ממחקר חדש עולה כי קיים קשר בלתי-תלוי בין הפרעות זיקפה ובין מחלות קרדיווסקולריות, סכרת, סיכון קורונרי בעתיד ורמות סוכר גבוהות בצום.

במסגרת המחקר עקבו החוקרים אחר 3,921 גברים מקנדה, בגילאי 40-88, שקיבלו טיפול ראשוני. החוקרים אספו את ההיסטוריה הרפואית של המשתתפים, ערכו בדיקה פיזיקלית ומדדי רמות סוכר בצום ורמות שומנים. החוקרים הגדירו הפרעות זיקפה כערך International Index of Erectile Function נמוך מ-26.

שכיחות הפרעות זיקפה במחקר עמדה על 49.4%. לאחר תיקנון לערפלנים אחרים, נוכחות מחלה קרדיווסקולרית (OR=1.45; 95% CI=1.16-1.81; P<0.01) או סכרת (OR=3.13; 95% CI=2.35-4.16; P<0.001) הגדילה את הסיכוי להפרעות זיקפה. עבור המשתתפים עם הפרעות קרדיווסקולריות או סכרת, נמצא קשר בלתי-תלוי בין הפרעות זיקפה ובין הסיכון הקורונרי המחושב ל-10 שנים (OR=1.03 לכל עליה של 1%;  95% CI=1.02-1.05;   P<0.001) ורמות סוכר בדם בצום (OR=1.14 לכל עליה של 18 מ”ג לד”ל;  95% CI=1.04-1.24;  P<0.01).

כמו כן, נמצא קשר בלתי-תלוי בין הפרעות זיקפה ובין היפרגליקמיה לא-מאובחנת (OR=1.46; 95% CI=1.02-2.10;  P=0.04),  הפרעות ברמות סוכר בצום (Impaired Fasting Glucose, OR=1.26;  95% CI=1.08-1.46;  P=0.004), וסינדרום מטבולי (OR=1.45;  95% CI=1.24-1.69;  P<0.001).

לסיכום, המחקר מצא קשר בין הפרעות זיקפה ומצבים אלו, אך לטענת החוקרים נותר עוד לקבוע אם הפרעות בזיקפה מקדימות את התפתחות מצבים אלו.

Arch Intern Med. 2006;166:213-219.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|17/09/2026

מחקרים קודמים תיארו שיעורי חרדה ודיכאון גבוהים בחולי NIU, אך הם היו מוגבלים בגודל המדגם, בפיזור הגאוגרפי ובגיוון הדמוגרפי, ולא בחנו קשת רחבה של אבחנות פסיכיאטריות בגישת מקרה־ביקורת

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

מקור: Lancet Neurology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|25/08/2026

אינסומניה כרונית היא הפרעה שכיחה הפוגעת לא רק במשך ובאיכות השינה, אלא גם בתפקוד היומי, בערנות, בריכוז ובאיכות החיים. למרות זמינותם של טיפולים ותיקים, קיים צורך בפתרונות המסייעים לשפר את השינה בלי לפגוע בתפקוד ביום שלאחר מכן ובלי לגרום להתמכרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן