גירוי תרמי עשוי להאיץ החלמה בחולים לאחר שבץ המיפלגי (Stroke)

חוקרים מטייואן מדווחים כי גירוי תרמי המורכב מהחלפה לסירוגין של חום וקור ליד ולמפרק המשותקים מגביר את ההחלמה של תיפקוד סנסורי ומוטורי בחולי שבץ עם המיפלגיה.

גירוי תרמי יכול להפעיל אזורים במוח, שיכול להגביר פלסטיסיות נוירלית והחלמה משבץ, מדווחים החוקרים בגיליון דצמבר של Stroke. בהשוואה לטיפולים אחרים, לגירוי תרמי עלות נמוכה וזהו טיפול פשוט.

השימוש בחום וקור הוא מכמה סיבות. הם יוצרים תחושות שונות בחולי שבץ, גורמים לתגובות רפלקסיביות ומוטוריות, ויכולים למנוע מהאור להסתגל לדבר אחד.

החוקרים נתנו גירוי תרמי באמצעות שימוש בחבילות חמות (~75 מעלות צלזיוס) וחבילות קרות (< 0 מעלות צלזיוס) עטופות במגבת לחציצת הולכת החום.

משך הגירוי היה מוגבל ל-15-30 שניות, עם חזרות של 10 והפסקות של 30 שניות. החולים עודדו להזיז את ידיהם הרחק מהגירוי כשהוא היה לא נעים. הטיפול נמשך 20-30 דקות 5 פעמים בשבוע למשך 6 שבועות.

14 חולים היו בקבוצת הניסוי ו-14 בקבוצת הביקורת.

מדידות של תחושה, הרחקת מפרק היד, ושינוי בהערכה מוטורית השתפרו משמעותית בקבוצת הגירוי התרמי בהשוואה לביקורת, כשהשינוי הגדול ביותר נצפה בשבוע 4-6.

שיפור לאחר 6 שבועות של גירוי תרמי הינו צפוי, אך יש לבדוק האם ההשפעה היא מתמשכת במעקב ומהי העוצמה האופטימלית של גירוי תרמי.

Stroke 2005;36.
<!–


–>

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|17/09/2026

מחקרים קודמים תיארו שיעורי חרדה ודיכאון גבוהים בחולי NIU, אך הם היו מוגבלים בגודל המדגם, בפיזור הגאוגרפי ובגיוון הדמוגרפי, ולא בחנו קשת רחבה של אבחנות פסיכיאטריות בגישת מקרה־ביקורת

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

יעילות ובטיחות קיוּוִיוִיק Daridorexant (QUVIVIQ) לטיפול באינסומניה

מקור: Lancet Neurology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|25/08/2026

אינסומניה כרונית היא הפרעה שכיחה הפוגעת לא רק במשך ובאיכות השינה, אלא גם בתפקוד היומי, בערנות, בריכוז ובאיכות החיים. למרות זמינותם של טיפולים ותיקים, קיים צורך בפתרונות המסייעים לשפר את השינה בלי לפגוע בתפקוד ביום שלאחר מכן ובלי לגרום להתמכרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן