טיפול מניעתי למחלת פאג’ט של העצם בחומצה זולדרונית (Annals of the Rheumatic Diseases)

טיפול מניעתי בחומצה זולדרונית אצל אנשים בסיכון גבוה למחלת פאג'ט של העצם יכול למנוע התפתחות או התקדמות, על פי מחקר שפורסם ב-Annals of the Rheumatic Diseases

טיפול מניעתי בחומצה זולדרונית (ZA) אצל אנשים בסיכון גנטי גבוה למחלת פאג’ט של העצם יכול למנוע התפתחות או התקדמות של המצב, על פי מחקר חדש שפורסם ב-Annals of the Rheumatic Diseases. לפי המחברים, התוצאות החיוביות מהניסוי מצביעות על כך שאנשים עם היסטוריה משפחתית של פאג’ט עשויים להפיק תועלת בבדיקה גנטית.

פאג’ט היא הפרעה כרונית בגדילת השלד המשפיעה על 1-3 מיליון אנשים בארה”ב והיא שכיחה ביותר אצל אנשים מעל גיל 65. תסמינים של המחלה עשויים שלא להופיע עד לשלבים מאוחרים יותר כאשר יש כבר נזק בלתי הפיך לשלד. התערבות מוקדמת באנשים שעדיין לא הראו סימנים למצב עלולה לעצור את התקדמות המחלה.

לגנטיקה יש תפקיד משמעותי בפאג’ט, במיוחד וריאנטים פתוגנים של הגן SQSTM1. לפי המחקר, מוערך כי ל-40%-50% מהאנשים עם היסטוריה משפחתית של פאג’ט יש וריאנטים אלה הקשורים גם להופעת פאג’ט מוקדם יותר ולמחלה קשה יותר.

במחקר זה, החוקרים גייסו משתתפים באמצעות בני משפחה שכבר אובחנו עם פאג’ט שקיבלו טיפול במרפאות חוץ. למעלה מ-1400 מטופלים עם פאג’ט עברו בדיקה גנטית לאיתור וריאנטים פתוגניים של SQSTM1. אם הם יצאו חיוביים, לקרובי משפחתם מדרגה ראשונה, בעיקר ילדים, הוצעה אותה בדיקה גנטית. בסך הכל, 350 קרובי משפחה נמצאו חיוביים לוריאנטים הפתגונים ל-SQSTM1, ומתוך אלו, 222 הסכימו להשתתף בניסוי.

המחקר הראה כי בעוד ששיעור הנבדקים עם נגעים בעצמות היה דומה בין שתי הקבוצות, היו בערך פי שניים יותר נגעים בסך הכל בקבוצת הפלצבו, בהשוואה לקבוצת הטיפול המניעתי (29 לעומת 15). בנוסף, כל הנגעים מלבד שניים נעלמו בקבוצה שטופלה בחומצה זולדרונית, בהשוואה ל-26 נגעים שנותרו בקבוצת הפלצבו (P < .0001).

לכתבה ב-medscape

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

מקור: Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/09/2026

המחקר בדק שתי שאלות מרכזיות: האם בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נוכחות של גאוט (Gout) קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית (DR) וסיבוכיה? והאם בחולי גאוט שכבר סובלים מרטינופתיה סוכרתית מתקדמת, טיפול להורדת חומצה אורית (ULT) עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים מסכני ראייה?

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן