טיפול בתרופות הפועלות ישירות כנגד נגיף HCV מלווה בסיכון מופחת למחלת כליות סופנית (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-ASN)

בחולים עם זיהום כרוני בנגיף HCV (Hepatitis C Virus) שקיבלו טיפול בתרופות הפועלות ישירות כנגד הנגיף תועד סיכון מופחת למחלת כליות סופנית ולמשלב מחלת כליות בשלב סופני או תמותה, כך עולה מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-American Society of Nephrology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי זיהום בנגיף HCV מלווה בסיכון מוגבר למחלת כליות כרונית ומחלת כליות בשלב סופני. לאור זאת, הם ביקשו לבחון אם מתן טיפול תרופתי הפועל ישירות כנגד הנגיף בחולים עם HCV מפחית התפתחות מחלת כליות כרונית ומחלת כליות כרונית בשלב סופני.

החוקרים זיהו משתתפים עם זיהום בנגיף HCV ממדגם ארצי של יוצאי צבא בארצות הברית באמצעות בדיקת עומס נגיפי ואספו נתונים אודות טיפול בתרופות הפועלות ישירות כנגד הנגיף על-פי ניפוקים מבתי מרקחת. לאחר מכן, הם בחנו את הקורלציה בין הטיפול התרופתי, בהשוואה לאי-נטילת הטיפול התרופתי, עם הופעת מחלת כליות בשלב סופני ומשלב מחלת כליות סופנית או תמותה.

מדגם המחקר כלל 114,358 חולים עם זיהום בנגיף HCV (גיל ממוצע בעת אבחנת הזיהום הנגיפי של 55 שנים; קצב פינוי גלומרולארי משוער ממוצע של 92 מ”ל/דקה; 97% גברים). מבין אלו, 51% מהמשתתפים קיבלו בין השנים 2014 ו-2018 טיפול בתרופות בעלות פעילות ישירה כנגד הנגיף. לאורך חציון מעקב של 11.5 שנים תועדו 497 מקרים של מחלת כליות בשלב סופני ו-26,684 מקרים של מחלת כליות בשלב סופני או תמותה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי הטיפול בתרופות בעלות פעילות ישירה נגד זיהום בנגיף HCV מלווה בסיכון מופחת למחלת כליות בשלב סופני ומשלב מחלת כליות בשלב סופני או תמותה.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-ASN

לידיעה ב-Healio

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

מקור: Diabetes Care
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|18/11/2025

במאמר מדווחים פרופ’ גלעד טוויג ושותפיו מהמרכז הרפואי בשיבא על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תחלואה אוטואימונית מאוחרת בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 1 בבגרות בשני המינים, בפרט באלו עם מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס ומחלת צליאק

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מקור: JAMA Network Open
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|16/09/2025

מטא־אנליזה הראתה כי אין הבדל מובהק בין שימוש במעכבי JAK לבין שימוש באנטגוניסטים של TNF מבחינת הסיכון לזיהומים חמורים או לממאירויות בקרב מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון (IMIDs)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן