חבר המושבעים בטקסס קבע פיצוי של 32 מיל’ $ למשפחת תובע שנפטר מהתקף לב לאחר נטילת ויוקס, במקביל MSD מדווחת על גידול ברווח הרבעוני

חבר מושבעים בטקסס הכריע במשפט נוסף המתנהל נגד MSD בעניין הויוקס וקבע את אשמת MSD במותו של אדם בן 71 מהתקף לב. המושבעים קבעו קנס כולל בסך של 32 מיל’ $ מהם 7 מיל’ $ פיצוי למשפחת התובע ו-25 מיל’ פיצויים עונשיים (פיצויים מוגדלים שנועדו להעניש את המזיק, פיצויים לדוגמה). MSD הודיעה כי תערער כמובן על גזר הדין.

עורכי הדין של משפחת התובע טענו שלמרות שהיה עם היסטוריה רפואית של בעיות קרדיולוגיות, מבחן להערכת הסיכון שנעשה לו קבע כי הסיכון השנתי שלו לתמותה ממחלות לב היה נמוך מ-2% . לעומתם, טענו עורכי הדין של MSD שמותו היה על רקע מחלת הלב שלו וללא קשר לנטילת הויוקס לתקופה של פחות מחודש (למעשה טענו הסנגורים שאין הוכחות שהוא נטל את הויוקס ליותר מאשר שבוע). לטענתם אין כל הוכחה מדעית לכך שיש קשר בין נטילת הויוקס לתקופה של פחות מ-18 חודש לבין התקפי לב. מותו של התובע לטענת הסנגוריה היה תוצאה של למעלה מ-20 שנות מחלת לב, עישון וגורמי סיכון נוספים.

התובע סיכם את האירועים במשפט אחד “Merck lied and people died ” , משפט שכנראה המושבעים אימצו לאור התוצאות. נראה שאחד הגורמים שהשפיעו על הפסיקה היו עדויות על התכתבויות בין אנשי MSD ובין יועצים ומומחים עוד טרם יצא התכשיר לשוק, אשר בהם הועלו חששות לכך שהשימוש בתרופה  לאוכלוסיות עם סיכון למחלות לב מסוכן ושיש מקום אולי להגביל שיווקה לקבוצות אלה.  

מניותיה של MSD ירדו על רקע פירסום זה. יש לזכור שכנגד MSD תלויים ועומדים 11,500 תביעות דומות. אם מכפילים 32 מיל’ $ ב-מס’ התביעות מקבלים סכום שאף גוף כלכלי, יהיה גדול וחזק ככל שיהיה,לא יוכל לעמוד בפניו. נראה שבהתאם לתוצאות שיתקבלו במשפטים הראשונים המתנהלים כעת (זהו פסק הדין השישי בינתיים) ייקבעו הסדרים משפטיים בין החברה לכלל התובעים.

לדיווח ב-Business Week

בתוך כל זאת,  רק אתמול פירסמה MSD את התוצאות של הרבעון הראשון לשנת 2006 . ע”פ הדיווח הצליחה החברה להגדיל את הרווח ב-11% למרות שהמכירות צמחו בשיעור נמוך של פחות מ-1% , בהשוואה לרבעון המקביל ב-2005.

ע”פ הדיווח ב-PharmaTimes השיפור ברווח נובע מקיצוצים בהוצאות החברה, קיצוצים שכללו פיטורים של 1800 עובדים, חלק מתכנית קיצוצים כוללת של כ-7,000 עובדים שאמורה להתבצע עד 2008.

התכשיר המוכר ביותר עדיין של MSD הוא מוריד הכולסטרול, הסימוביל (simvastatin ) אשר מכירותיו באארה”ב עלו ב-13% להיקף רבעוני של 833 מיל’ $, אם כי נראה שהגידול הזה ייבלם בקרוב לאור העובדה שהפטנט עומד לפוג ביוני הקרוב (בארץ כידוע יש לסימוביל מתחרים גנרים רבים). בסך המכירות העולמיות התכשיר נמכר ברבעון זה בהיקף של 1.06 מיליארד $, ובסה”כ ירדו מכירותיו ב-4% על רקע מכירות גנריות מחוץ לארה”ב.

התכשיר לטיפול באסתמה, הסינגולייר (montelukast ) גדל ב-9% ו-MSD צופה שיגיע השנה להיקף של 3.6 מיליארד $ עם צמיחה שנתית של 11% .

אזטרול (ezetimibe) והתכשיר המשולב Vytorine (שילוב סל סיבסטטין ואזטרול) המשווק במשותף עם שרינג פלאו הגיע ברבעון זה כבר להיקף מכירות של 793 מיל’ $ (טרם אושר לשיווק בארץ. יש לציין שהאזטרול אושר כעת לשימוש במסגרת סל הבריאות וצפוי ודאי גידול משמעותי בהיקף מכירותיו גם בישראל).

מכירות התכשיר ליתר לחץ דם, האוקסאאר (losartan ) ואוקסאאר פלוס (עם hydrochlorothiazide ) ירדו ב-2% להיקף של 701 מיל’ $, וכך גם מכירות התכשיר לאוסטיאופורוזיס,  הפוסאלן (alendronate ) .

באופו כללי האנליסטים מעריכים שהחברה מצליחה לעמוד בתקופה הקשה של לאחר הפסקת השיווק של הויוקס והנזקים הפיננסיים שנגרמו עקב כך בעזרת שמירה על רמת הוצאות, ושעלולים עוד להגרם , כפי שמעידות תוצאות המשפט שעליו דיווחנו כאן.

לדיווח ב-PharmaTimes

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

מקור: Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/09/2026

המחקר בדק שתי שאלות מרכזיות: האם בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נוכחות של גאוט (Gout) קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית (DR) וסיבוכיה? והאם בחולי גאוט שכבר סובלים מרטינופתיה סוכרתית מתקדמת, טיפול להורדת חומצה אורית (ULT) עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים מסכני ראייה?

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|17/09/2026

מחקרים קודמים תיארו שיעורי חרדה ודיכאון גבוהים בחולי NIU, אך הם היו מוגבלים בגודל המדגם, בפיזור הגאוגרפי ובגיוון הדמוגרפי, ולא בחנו קשת רחבה של אבחנות פסיכיאטריות בגישת מקרה־ביקורת

תמונות צבע של קרקעית העין (פונדוס) בשדה רחב ובינה מלאכותית לאבחון רטינופתיה סוכרתית: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

תמונות צבע של קרקעית העין (פונדוס) בשדה רחב ובינה מלאכותית לאבחון רטינופתיה סוכרתית: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה

מקור: Retina
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|03/09/2026

שתי שיטות הסקר המקובלות הן בדיקת פונדוס עם הרחבת אישונים והערכה מרחוק של תצלומי צבע של קרקעית העין (פונדוס), אך שתיהן דורשות משאבים ניכרים לנוכח העלייה במספר חולי הסוכרת והמחסור ברופאי עיניים

שינוי לאורך זמן ביובש עיני (KCS) בהתאם למצב מחלת שיוגרן

שינוי לאורך זמן ביובש עיני (KCS) בהתאם למצב מחלת שיוגרן

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/08/2026

עד אחד מכל עשרה חולים עם סימנים קליניים של יובש עיניים סובל ממחלת שיוגרן, אך רק כשליש מהם מאובחנים בעת הפנייה לרופא העיניים, וההבחנה בין יובש עיניים על רקע שיוגרן ליובש שאינו קשור לשיוגרן נותרה מאתגרת

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן