הבדלים באמונות ובבסיס הידע של רופאים אונקולוגים בנושא מריחואנה רפואית (J Clin Oncol)

למרות שכמעט בכל המדינות בארצות הברית החוק בנוגע למריחואנה רפואית מקל על השימוש בחולי סרטן, אין עדויות רבות התומכות במריחואנה רפואית באונקולוגיה. במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Cancer, מדווחים חוקרים מבוסטון על נתונים עדכניים, מהם עולה כי קיימים הבדלים בין בסיס הידע של האונקולוגים והאמונות והשימוש שלהם בפועל במריחואנה רפואית. למרות ש-70% מהאונקולוגים לא חשים כשירים בכדי להמליץ על מריחואנה רפואית, מרביתם עורכים דיונים עם החולים בנושא וקרוב למחציתם ממליצים על כך לשימוש קליני.

בנובמבר 2016 שלחו החוקרים סקר בנושא מריחואנה רפואית למדגם ארצי ואקראי שכלל 400 אונקולוגים. המדדים העיקריים שנכללו כללו שאלות אודות דיונים שערכו אונקולוגים עם מטופליהם בנושא מריחואנה רפואית, המלצה לשימוש קליני במריחואנה רפואית במהלך השנה האחרונה, או חשו בעלי ידע מספק בכדי לקבוע המלצות אלו. הסקר גם בחן את התפיסות של האונקולוגים את התועלת של מריחואנה רפואית במספר מצבים (כולל שימוש כתוספת לגישות סטנדרטיות לטיפול בכאב) והסיכונים של מריחואנה רפואית, בהשוואה לאופיואידים.

שיעורי התגובה הכוללים עמדו על 63%. בעוד שרק 30% מהאונקולוגים חשו בעלי ידע מספק בכדי לקבוע המלצות בנושא מריחואנה רפואית, 80% ערכו דיונים בנושא מריחואנה רפואית עם המטופלים שלהם ו-46% המליצו קלינית על מריחואנה רפואית. עוד מדווחים החוקרים כי 67% מהנשאלים סברו כי מדובר בתוספת העשויה לסייע לגישות סטנדרטיות להקלה על כאב ו-65% סברו כי למריחואנה רפואית יעילות דומה, או אף טובה יותר, מטיפולים סטנדרטיים לאנורקסיה וקכקסיה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי לממצאי המחקר חשיבות רבה והם מעידים על פערים קריטיים במחקר, חינוך רפואי ומדיניות בנושא מריחואנה רפואית.

J Clin Oncol. 2018;36(19):1957-1962

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

תוצאות פסיכולוגיות ותפקודיות ספציפיות לסרטן הערמונית שדווחו על ידי מטופלים בקרב גברים עם סרטן ערמונית בסיכון נמוך שנתיים לאחר האבחון: מחקר PREPARE Prospective Cohort

תוצאות פסיכולוגיות ותפקודיות ספציפיות לסרטן הערמונית שדווחו על ידי מטופלים בקרב גברים עם סרטן ערמונית בסיכון נמוך שנתיים לאחר האבחון: מחקר PREPARE Prospective Cohort

מקור: UROLOGY
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|21/06/2026

במחקר, שבוצע בכמה מרכזים בארה”ב, המטופלים בקבוצת המעקב דיווחו על תופעות לוואי נפשיות

בדיקה רקטלית היא “בדיקה גרועה לסרטן הערמונית” – מנתחים וארגוני צדקה מסכימים

בדיקה רקטלית היא “בדיקה גרועה לסרטן הערמונית” – מנתחים וארגוני צדקה מסכימים

מקור: Baus
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
אין תגובות|31/05/2026

רובנו חונכנו שבגברים ‘בדיקת האצבע’, בדיקה רקטלית של הערמונית, היא חלק ממערכת של גילוי מוקדם של סרטן הערמונית, אולם בשנים האחרונות ירדה בדיקה זו מחשיבותה

סיכום מחקר KEYNOTE-689: פמברוליזומאב (Pembrolizumab) (Keytruda) כטיפול פרי־אופרטיבי

סיכום מחקר KEYNOTE-689: פמברוליזומאב (Pembrolizumab) (Keytruda) כטיפול פרי־אופרטיבי

מקור: NEJM
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|13/05/2026

מחקר פאזה III, אקראי ורב־מרכזי זה בחן את היעילות ואת הבטיחות של מתן חוסם ה־PD-1, פמברוליזומאב (קיטרודה), בשילוב עם הסטנדרט הטיפולי המקובל (ניתוח + קרינה או כימותרפיה) עבור חולים עם HNSCC נתיח בשלב III או IVA

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן