מערכות בינה מלאכותית טובות יותר מקולונוסקופיה בזיהוי פוליפים (מתוך כנס ה-DDW)

שילוב מערכות בינה מלאכותית עם קולונוסקופיה עשוי להוביל לעליה ב-20% בהיקף זיהוי פוליפים במסגרת בדיקות אלו, בהשוואה לבדיקות קולונוסקופיה ללא מערכות בינה מלאכותית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך כנס ה-Digestive Disease Week.

החוקרים השתמשו במודל לימוד-מכונה מבוסס-וידאו להערכת 4,100 הדמיות עם פוליפים ו-4,500 הדמיות ללא פוליפים. לאחר מכן, ארבעה מומחים לקולונוסקופיה עם שיעורי זיהוי אדנומה לאורך הקריירה של לפחות 50% בחנו את הסרטונים עם ובלי טכנולוגיית בינה מלאכותית.

מהנתונים עולה כי 8,641 ההדמיות ששימשו במחקר היו מגוונים ומאוזנים וכללו את כל חלקי המעי הגס, עם מאפיינים אקראיים, כולל שאריות צואה וסעיפים. מודל לימוד המכונה פעל במהירות עיבוד שעלתה על זו הנדרשת לסרטון חי. החוקרים מדווחים כי שיעור דיוק זיהוי פוליפים עמד על 96%.

החוקרים מדווחים כי לא תועדו מקרים של פספוס פוליפים ייחודיים עם מודל לימוד-מכונה. למעשה, עם שילוב מערכת בינה מלאכותית, מספר הפוליפים הייחודיים שפוספסו עלה מ-36 ל-45 פוליפים. דרגת הביטחון הייתה גבוהה לשלושה מבין תשעה פוליפים נוספים שזוהו והייתה נמוכה בשישה מבין תשעה פוליפים.

למודל בינה מלאכותית שיעור תשובות חיוביות-שגויות של 7% בלבד וערך מנבא שלילי של 99.5%. המשמעות היא כי גסטרואנטרולוגים המתבססים על טכנולוגיה זו אינם חייבים להמתין לתוצאות הבדיקה הפתולוגית.

מתוך כנס ה-DDW

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

מקור: Diabetes Care
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|18/11/2025

במאמר מדווחים פרופ’ גלעד טוויג ושותפיו מהמרכז הרפואי בשיבא על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תחלואה אוטואימונית מאוחרת בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 1 בבגרות בשני המינים, בפרט באלו עם מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס ומחלת צליאק

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מקור: JAMA Network Open
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|16/09/2025

מטא־אנליזה הראתה כי אין הבדל מובהק בין שימוש במעכבי JAK לבין שימוש באנטגוניסטים של TNF מבחינת הסיכון לזיהומים חמורים או לממאירויות בקרב מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון (IMIDs)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/07/2024

דימום ממערכת העיכול התחתונה, המוגדר כהמטוֹכזיה, מהווה חמישית מכלל המקרים של דימום במערכת העיכול בקרב חולים הזקוקים לאשפוז בבית חולים. מאמר סקירה זה הוא סיכום של ההנחיות הקליניות של JAMA שפורסמו באפריל 2024.
מתוך הגליון הראשון של מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן