תקציב בריאות 2019: התכנית לפיקוח מחירים על ניתוחים פרטיים בוטלה, רפורמת הסיעוד תצא לפועל (דהמרקר)

היוזמה לפקח על מחירי הניתוחים הפרטיים בוטלה ביוזמת משרד הבריאות ונותרה מחוץ לחוק ההסדרים של תקציב 2019 שאושר לאחרונה בממשלה.

כתחליף להצעת החוק שבוטלה סוכם בין משרד האוצר למשרד הבריאות כי בתי החולים הפרטיים וחברות הביטוח יידרשו להעביר למשרד הבריאות דיווח על המחירים והרווחיות של הניתוחים הפרטיים. בהתאם לממצאים , ייבחן שוב הצורך בפיקוח ובקביעת מחירים מקסימליים לניתוחים פרטיים.

בשורה נוספת בתקציב הבריאות החדש היא הוצאתה לדרך של רפורמת הסיעוד ב-2019. הרפורמה כוללת הגדלה של שעות הסיעוד הביתיות בחינם לקשישים סיעודיים, העלאת קצבת הסיעוד המקסימלית ל5,000 שקל, ומתן קצבה גם לקשישים סיעודיים ברמת תפקוד גבוהה יחסית שעד כה לא היו זכאים.

לדיווח בדהמרקר

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

מקור: Journal of Investigative Dermatology
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|21/09/2025

מספר מקרי הפסוריאזיס בעולם כמעט הוכפל בין שנת 1990 לשנת 2021, והגיע להערכה של 43 מיליון מקרים ושל 5.1 מיליון אבחונים חדשים בשנת 2021

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן