יתרונות אבלציה ללא-אלכוהול של ציסטה בלבלב (Gastroenterology)

במאמר שפורסם בכתב העת Gastroenterology מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי אבלציה ללא-אלכוהול של ציסטה בלבלב מלווה בשיעורי אבלציה מלאה דומים עם פחות אירועים חריגים, בהשוואה לאבלציה בעזרת אלכוהול.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ההנחיות הנוכחיות אינן ממליצות על אבלציה באמצעות EUS כחלק מהטיפול הסטנדרטי במצבים אלו, בעיקר בשל הסיבוכים האפשריים. בעקבות הסרת אלכוהול מהמשוואה התקבל פרופיל בטיחות חיובי יותר ולכן החוקרים מאמינים כי יש מקום לבחון מחדש את מקומה של הפרוצדורה בחולים נבחרים.

במסגרת המחקר חולקו באקראי 39 חולים עם ציסטה מוצינוטית של הלבלב להשלמת שטיפת הציסטה בהנחיית EUS ב-80% אתנול (קבוצת ביקורת) או סליין (קבוצת התערבות, ללא-אלכוהול), ולאחר מכן ניתן עירוי Paclitaxel עם Gemcitabine.

לאחר שישה חודשים, הירידה הממוצעת בנפח הציסטה עמדה על 78% בקבוצת הביקורת ו-84% בקבוצת ההתערבות. שיעורי אבלציה מלאה לאחר שנה לא היו שונים משמעותית בין קבוצת הביקורת (61%) וקבוצת ההתערבות (67%).

כל האירועים החריגים דווחו בקבוצת הביקורת (עם אלכוהול): מקרה חמור אחד של דלקת לבלב חדה וארבעה אירועים חרגים מינוריים (כאבי בטן).

החוקרים מזהירים כי המחקר מוגבל בשל שימוש באבלציה יחידה, גישה שהיא ככל הנראה שמרנית מדי להשגת שיעורי אבלציה מלאה גבוהים וכמות הקוקטייל הכימותרפי הייתה מוגבלת ל-8 מ”ל. יתרה מזאת, המחקר נערך במרכז יחיד ולא היה בעל עוצמה מספקת לזיהוי הבדלים בתוצאים בדרגת ודאות גבוהה.

Gastroenterology 2017

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

מקור: Diabetes Care
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|18/11/2025

במאמר מדווחים פרופ’ גלעד טוויג ושותפיו מהמרכז הרפואי בשיבא על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תחלואה אוטואימונית מאוחרת בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 1 בבגרות בשני המינים, בפרט באלו עם מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס ומחלת צליאק

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מקור: JAMA Network Open
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|16/09/2025

מטא־אנליזה הראתה כי אין הבדל מובהק בין שימוש במעכבי JAK לבין שימוש באנטגוניסטים של TNF מבחינת הסיכון לזיהומים חמורים או לממאירויות בקרב מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון (IMIDs)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/07/2024

דימום ממערכת העיכול התחתונה, המוגדר כהמטוֹכזיה, מהווה חמישית מכלל המקרים של דימום במערכת העיכול בקרב חולים הזקוקים לאשפוז בבית חולים. מאמר סקירה זה הוא סיכום של ההנחיות הקליניות של JAMA שפורסמו באפריל 2024.
מתוך הגליון הראשון של מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן