האם טיפול בנוגדי-דיכאון מוביל להחמרה בתפקודי מיני ודיכאון?

מנתונים חדשים מסקר בארצות הברית בקרב מבוגרים הסובלים מהפרעת דיכאון מג’ורית עולה כי נוגדי הדיכאון הזמינים כיום עשויים להוביל להחמרת הפרעות בתפקוד מיני ודיכאון.

הסקר מספק חלון לחייהם של אלו המנסים להתנהל ולחיות עם הפרעת דיכאון מג’ורית ומצייר תמונה מקיפה יותר של ההשלכות של טיפול בנוגדי-דיכאון, תוך התייחסות גם להפרעה בתפקוד המיני באוכלוסיית חולים זו.

כ-1,000 מבוגרים בארצות הברית, הנוטלים טיפול בנוגדי-דיכאון בשל הפרעת דיכאון מג’ורית, לקחו חלק בסקר SEXSED (Sexual Symptoms and Side Effects in Depression), שנערך בין 28 בספטמבר ועד 5 באוקטובר, 2016.

מרבית המשיבים (88%) דיווחו על אובדן חשק מיני, שביעות רצון או תפקוד מיני. למעלה משני-שליש (68%) דיווחו על הופעה לראשונה של הפרעות בתפקוד מיני כתסמין של הדיכאון ו-17% דיווחו על הופעה לראשונה של הפרעות בתפקוד מיני לאחר התחלת טיפול בנוגדי-דיכאון.

מבין אלו שסבלו מהפרעות בתפקוד מיני, 55% שללו שיפור או סבלו מהחמרה נוספת בתפקוד המיני לאחר התחלת הטיפול הנוכחי בנוגדי-דיכאון. 73% מאלו עם הפרעות בתפקוד מיני דיווחו כי אלו הובילו להחמרה במצב הדיכאוני שלהם.

החוקרים מציינים כי רשימת תופעות הלוואי של נוגדי-דיכאון כוללות השפעה על התפקוד המיני, וזו מהווה סוגיה חשובה עבור חולים רבים. מחקרים רבים דיווחו כי נוגדי-דיכאון ממשפחת SSRI עשויים לתרום להפרעה משמעותית במרכיבים שונים בתפקוד המיני, כולל חשק, עוררות ואורגזמה.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כיצד לדבר עם מטופלים על התחלת טיפול בנוגדי דיכאון? (The Pharmaceutical Journal, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

כיצד לדבר עם מטופלים על התחלת טיפול בנוגדי דיכאון? כתבה שפורסמה בעת האחרונה ב- The Pharmaceutical Journal ניסתה לסייע לרוקחים ורוקחות בהתמודדות עם שאלה זו. האזינו כעת למגזין המשולב של הג’ורנאל מס’ 4, תחום רוקחות

תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/08/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/03/2024

מחקרים מראים שעליה בזמן החשיפה למסכים (Screen Time) עשויה להביא לעליה בתסמיני דכאון. עם זאת, הקשר בין כל אחד מסוגי החשיפה השונים (נייד, טלוויזיה, מחשב ו/או וידאו) לבין דכאון אינו ברור דיו. כמו כן, טרם נחקרה ההשפעה המצטברת של החשיפה לאורך זמן. בשני פערים אלו עסק מחקרם של בוארס וקבוצתו, אשר פורסם ב-JAMA. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/02/2024

שיעורי תמותת האימהות בארה”ב זינקו והגיעו ל-1205 מקרי מוות בשנת 2021, נתון המצריך מענה דחוף וממוקד. הפערים בין קבוצות אתניות מדגישים את הצורך לטפל בבעיה זו בהקדם. כ-80% ממקרי המוות של יולדות אלה ניתנים למניעה, כאשר חלק משמעותי מהם מתרחש בתקופה שלאחר הלידה, דבר ההופך תקופה זו לתקופה חשובה ומרכזית לניטור ולשיפור בריאות האם. מאמר זה, שפורסם ב-JAMA, מתעמק באופן מקיף בהערכה של בריאות הלב וכלי הדם (CVH), ובמכשולים המערכתיים שקיימים בטיפול באישה בתקופה שלאחר הלידה.

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|15/02/2024

שיעור התמותה בקרב מטופלים עם דיסקציה מסוג A של אבי העורקים, כלומר דיסקציה בשורש אבי העורקים ובאבי העורקים העולה, עומד על כ-57% אם לא עוברים ניתוח חירום ועד 25% בחולים שעוברים ניתוח חירום.
במאמר זה מובאת סקירה של הנחיות הקולג’ האמריקני לקרדיולוגיה ואיגוד הלב האמריקני המתייחסות לדיסקציה של אבי העורקים החזי והבטני, למחלות גנטיות של אבי העורקים, למחלת כלי דם פריפריים, לבעיות הקשורות למסתם אאורטלי דו צניפי ולתסמונת טרנר. ההמלצות, שפורסמו ב-JAMA, נוגעות למפרצות המערבות את שורש אבי העורקים ו/או אבי העורקים העולה.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן