האם צריכת דגנים מלאים מפחיתה שיעורי תמותה? (Circulation)

מתוצאות מטה-אנליזה שפורסמו בכתב העת Circulation עולה קשר הפוך בין צריכת דגנים מלאים ובין תמותה כוללת ותמותה עקב סיבה ספציפית, כאשר הממצאים בולטים במיוחד עבור תמותה קרדיווסקולארית.

החוקרים ערכו חיפוש בספרות הרפואית אחר מחקרי עוקבה פרוספקטיביים שדיווחו על קשר בין צריכת דגנים מלאים ובין תמותה מכל-סיבה, עקב מחלות לב וכלי דם וממאירות עד פברואר 2016 במאגרי Medline, Embase ו-Clinicaltrials.gov, וכן כללו תוצאות שלא-פורסמו מסקרי NHANES III ו-NHANES לשנים 1999-2004. 14 מחקרים נכללו בסקירה, עם סך כולל של 786,076 משתתפים, כולל 97,867 מקרי תמותה מכל-סיבה, 23,957 מקרי תמותה קרדיווסקולארית ו-37,492 מקרי תמותה על-רקע ממאירויות.

יחסי הסיכון בהשוואה קטגוריות צריכת הדגנים הקיצונית (גבוה מול נמוך) עמדו על 0.84 לתמותה כוללת, 0.82 לתמותה קרדיווסקולארית ו-0.88 לתמותה עקב ממאירות. צריכת מרכיבי דגנים מלאים במשקל יבש נבחנה במחקרים שדיווחו על סיכונים יחסיים של לפחות שלוש קטגוריות כמותיות של דגנים מלאים וכללו פחות מ-50 גרם ליום במרבית האוכלוסיות.

מטה האנליזה הדגימה קשר מונוטוני בין צריכת דגנים מלאים ובין תמותה. לכל עליה של 16 גרם ליום בצריכת דגנים מלאים (כמנה אחת ביום), הסיכונים היחסיים לתמותה כוללת, תמותה קרדיווסקולארית ותמותה עקב מחלות ממאירות עמדו על 0.93, 0.91 ו-0.95, בהתאמה.

ממצאי המחקר תומכים בהנחיות התזונתיות לאמריקאים, עם המלצה לצריכת לפחות שלוש מנות דגנים מלאים בכל יום.

Circulation 2016; 133: 2370-2380

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה