אונקולוגיה

הרשות האירופית לבטיחות מזון קובעת כי אספרטיים בטוח לשימוש (מתוך הודעת European Food Safety Authority)

הרשות האירופית לבטיחות מזון (European Food Safety Authority) קובעת כי הממתיק המלאכותי אספרטיים הוא בטוח לשימוש ברמות המצויות כיום במוצרי מזון ומשקאות. מזה למעלה מעשרים וחמש שנים אספרטיים מצוי במשקאות קלים ומוצרי מזון אחרים דלי-קלוריות וללא-סוכר.

מהרשות נמסר כי מדובר אחד המחקרים המקיפים ביותר להערכת הסיכון של אספרטיים.

ברשות הסבירו כי סקרו את כל הנתונים המדעיים בנושא אספרטיים, כולל מחקרים בבעלי חיים ובבני אדם, עם מחקרים שפורסמו ומחקרים שלא פורסמו בספרות הרפואית.

המחקר שלל סיכון אפשרי לנזק גנטי או התפתחות מחלות ממאירות בעקבות חשיפה לאספרטיים. החוקרים קבעו כי אין עדויות לפיהן הממתיק גורם לנזק למוח או מערכת העצבים, או משפיע על ההתנהגות או הכישורים המנטאליים בילדים או מבוגרים.

מהמחקר עולה בבירור כי תוצרי פירוק אספרטיים (פנילאלנין, מתאנול וחומצה אספרטית) מצויים באופן טבעי בחלק ממוצרי המזון. התרומה של אספרטיים לחשיפה התזונתית הכוללת לחומרים אלו היא נמוכה.

הרשות קובעת כי הממתיק אינו מהווה סיכון לתינוקות מתפתחים.

בארצות הברית, ה-National Cancer Institute קבע כי אין עדויות הקושרות בין אספרטיים ובין מחלות ממאירות.

ישנה אוכלוסיית חולים אחת שאינה יכולה לשתות או לאכול אספרטיים בבטחה ואלו החולים עם PKU (Phenylketonuria), החייבים להקפיד על משטר תזונתי עם כמות קטנה של פנילאלנין, לאור הפרעה במטבוליזם של מרכיב זה.

מתוך הודעת European Food Safety Authority

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה