בנק להקפאת רקמות מח העצם נפתח בשיבא (הארץ)

ע”פ דיווח ב”הארץ” נפתח כעת  “בנק”  חדש לגידולים של סרטן מח העצם בשיבא המיועד לשימור תאי סרטן מיאלומה. זאת הודות למיכשור חדש שנרכש בשיבא המאפשר לבצע הפרדה בין רקמות חולות לבריאות. ע”פ הדיווח, הרקמות שמוצאות מהחולה מוקפאות לאחר הפרדתן בטמפרטורה של מינוס 80 מעלות לצורך סריקה גנטית עתידית שלהן.

ע”פ הכתבה, הבנק החדש הוא צעד נוסף קדימה למעבר בטיפול בסרטן על בסיס המרכיב הגנטי שלו ולא ע”פ מיקומו או סוגו במסגרת חזון הרפואה המותאמת אישית.

לדיווח ב”הארץ”

הערת המערכת: בהקשר זה נמליץ למתעניינים לצפות בהרצאות מתוך כנס העדכון השלישי של אונקוטייפ שהתקיים בחודש האחרון , בקישור זה.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

Nipocalimab במחלה המוליטית חמורה מוקדמת של העובר והילוד (NEJM)

Nipocalimab במחלה המוליטית חמורה מוקדמת של העובר והילוד (NEJM)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/08/2024

ממחקר שפורסם ב-New England Journal of Medicine עולות תוצאות התומכות ביעילות הטיפול ב-Nipocalimab בהריונות בסיכון גבוה למחלה המוליטית חמורה של העובר והילוד (HDFN). ד”ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן