השומן המגיע ממקור מוצרי החלב עלול להשפיע לרעה על היהשרדות בנשים עם סרטן שד, יתכן כי בשל היותו מקור לאסטרוגן. לפי מחקר חדש, לצריכה של מוצרי חלב עתירים בשומן, ולא למוצרי חלב דלים בשומן, קשר לעליה בסיכון לתמותה מסרטן שד.
במחקר נכללו קרוב ל-1900 נשים מהמחקר האפידמיולוגי Life After Cancer שאובחנו עם סרטן שד פולשני בשלב מוקדם בין השנים 1997-2000, וענו על שאלון (Fred Hutchinson Cancer Research Center Food Frequency Questionnaire) לאחר האבחנה. ב-349 נשים נשנתה המחלה, ו-372 מתו במהלך תקופת המעקב (בממוצע, 11.8 שנים), כ-189 ממקרי המוות היו בשל סרטן השד. החוקרים ניסו לבחון האם קיים קשר בין צריכה של מוצרי מזון עשירים או דלים בשומן לבין הישנות ותמותה לאחר אבחון עם סרטן השד, ולשם כך ניתחו את הקשר שבין ההממוצע המצטבר של צריכת השומן מחלב בתחילת המחקר ולאחר 5-6 שנות מעקב למצבן של המשתתפות.
באנליזה רבת משתנים, לצריכה של מוצרי חלב דלים בשומן לא היתה השפעה על הישנות המחלה או על ההשרדות, אם כי לצריכה של מוצרי חלב עתירי שומן היה קשר חיובי לתוצאות שנבחנו. הנשים שצרכו כמויות גדולות של מוצרי חלב עשירים בשומן היו בסיכון גבוה יותר לתמותה מסרטן השד (יחס סיכונים 1.2) ולתמותה מכל סיבה. החוקרים מסכמים כי לצריכה של מוצרי חלב עתירים בשומן, ולא למוצרי חלב דלי שומן, יש קשר לעליה בסיכון לתמותה לאחר האבחון בסרטן השד.
JNCI J Natl Cancer Inst (2013)
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!