השמנה חמורה מעלה את הסיכון לתמותה בגברים צעירים עם COVID-19 (מתוך Ann Intern Med)

במחקר גדול מארצות הברית עולה כי בקרב חולים עם COVID-19, גברים עד גיל 60 שנים עם השמנה חמורה היו בסיכון מוגבר משמעותית לתמותה בתוך שלושה שבועות מהאבחנה של הזיהום, בהשוואה לאלו בעלי משקל תקין.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השמנה, מוצא אתני/גזע ומאפיינים נלווים אחרים זוהו כגורמי סיכון לסיבוכי נגיף הקורונה. עם זאת, מחקרים לא הצליחו להבין היטב את הקשר הנ”ל. מטרת המחקר הייתה לקבוע את ההשפעה המתוקנת  של מדד מסת הגוף, מחלות רקע, זמן, גורמים סוציו-דמוגרפיים ברמת השכונה וגורמים אחרים, על הסיכון לתמותה עקב COVID-19.

החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שהתבסס על מאגר נתוני Kaiser Permanente Southern California. הם זיהו את החולים עם אבחנה של COVID-19 בין 13 בפברואר ועד 2 במאי והשלימו ניתוח סטטיסטי להערכת ההשפעה המתוקנת של מדד מסת הגוף וגורמים אחרים על הסיכון לתמותה לאחר 21 ימים.

בקרב 6,916 חולים עם COVID-10 זיהו החוקרים קשר בצורת J בין מדד מסת הגוף ובין הסיכון לתמותה, גם לאחר תקנון לתחלואה על-רקע השמנת-יתר. בהשוואה לאלו עם מדד מסת גוף בטווח 18.5-24 ק”ג/מטר בריבוע, באלו עם מדד מסת גוף בטווח 40-44 ק”ג/מטר בריבוע ובאלו עם מדד מסת גוף של מעל 45 ק”ג למטר בריבוע תועדו סיכונים יחסיים של 2.68 (רווח בר-סמך 95% של 1.43-5.04) ו-4.18 (רווח בר-סמך 95% של 2.12-8.26), בהתאמה.

הסיכון הנ”ל היה הבולט ביותר בקרב משתתפים עד גיל 60 ובקרב גברים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי השמנה משחקת תפקיד מרכזי בסיכון לתמותה עקב COVID-19, בפרט בגברים ובפרט בצעירים. ממצאי המחקר מדגישים כי השמנה חמורה חשובה עוד יותר מגורמי הסיכון הנלווים ומהווה יעד להתערבות.

Ann Intern Med. Published online August 12, 2020

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן