Temozolomide משפר את תוצאות הטיפול הקרינתי במטופלים עם סרטן ריאות וגרורות למוח

 

שילוב של temozolomide (TMZ) עם רדיותרפיה כלל-מוחית, whole-brain radiotherapy , במטופלים עם סרטן ריאות וגרורות במוח, עדיף מרדיותרפיה בלבד, על-פי דיווח ב-10th World Conference on Lung Cancer שהתקיים בונקובר, קנדה.

טיפול קרינתי במטופלים עם גרורות למוח הוא בעל יעילות מוגבלת בלבד, שילוב של רדיותרפיה עם TMZ, alkylating agent חדש שעובר את מחסום הדם-מוח, עשוי לשפר את יעילות הטיפול.

כ-100 מטופלים עם סרטן ריאות גרורתי נכללו במחקר. הם חולקו אקראית לקבלת טיפול רדיותרפי בלבד או בשילוב עם טיפול ב-TMZ. תוצאות הטיפול נקבעו על פי התגובה, כפי שהיא התבטאה ב-CT או ב-MRI, שלושה חודשים לאחר הטיפול הקרינתי. זמן המעקב החציוני היה כ-5.5 חודשים.

תגובה מלאה או חלקית התרחשה ב-48% מהמטופלים בקבוצת הטיפול ברדיותרפיה ו-TMZ, ו-27.5% בקבוצת הטיפול ברדיותרפיה בלבד, הבדל שהיה משמעותי סטטיסטית. זמן התקדמות המחלה היה ארוך משמעותית בקבוצת הטיפול המשולב (7.54 חודשים לעומת 6 חודשים). גם זמן ההישרדות החציוני היה טוב יותר באופן משמעותי בקבוצת הטיפול המשולב (7.9 חודשים לעומת 4.3 חודשים).

יש צורך במחקרים פרוספקטיביים גדולים יותר המתמקדים בהשפעת הטיפול על ההישרדות על מנת לאשר את ממצאי המחקר, מסכמים החוקרים.

10th WCLC: Abstract O-67. Presented Aug. 11, 2003

לידיעה המלאה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן