מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן תת-עורי של Vedolizumab כטיפול אחזקה לקוליטיס כיבית (מתוך הודעת ה-FDA)

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור מתן Vedolizumab (אנטיביו) בזריקה תת-עורית כטיפול אחזקה במבוגרים עם קוליטיס כיבית פעילה בדרגה בינונית-עד-חמורה לאחר טיפול אינדוקציה עם טיפול תוך-ורידי ב- Vedolizumab.

האישור הנוכחי של זריקה תת-עורית של Vedolizumab מבוסס על תוצאות מחקר VISIBLE 1, מחקר אקראי, מבוקר-פלסבו, כפל-סמיות, בשלב 3. המחקר בחן את היעילות והבטיחות של טיפול אחזקה ב- Vedolizumab בזריקה תת-עורית במבוגרים עם קוליטיס כיבית פעילה בדרגה בינונית עד חמורה אשר השיגו תגובה קלינית לאחר שישה שבועות טיפול בשתי מנות של Vedolizumab במתן תוך-ורידי.

לאחר 6 שבועות, 162 חולים חולקו באקראי ביחס 2:1 לקבלת Vedolizumab או פלסבו בזריקה תת-עורית אחת לשבועיים. התוצא העיקרי של המחקר היה שיעורי הפוגה קלינית לאחר 52 שבועות, אשר הוגדרו כמדד Mayo Score של עד 2 נקודות, ללא תת-מדד שזכה לניקוד של מעל נקודה אחת.

לאחר 52 שבועות, 46% מהחולים שטופלו בזריקה תת-עורית של Vedolizumab השיגו הפוגה קלינית, זאת בהשוואה ל-14% מהחולים בזרוע הפלסבו (p<0.001).

פרופיל הבטיחות של Vedolizumab בזריקה תת-עורית תאם לזה של Vedolizumab במתן תוך-ורידי, למעט דיווח גם עם תגובות באתר הזריקה.

תופעות הלוואי הנפוצות ביותר של Vedolizumab במתן תוך-ורידי כללו נזופרינגיטיס, כאבי ראש, כאבי מפרקים, בחילות, חום, זיהום בדרכי נשימה עליונות, עייפות, שיעול, ברונכיטיס, שפעת, כאבי גב, פריחה, גרד, סינוסיטיס וכאבים בגפיים.

אפשרות מתן Vedolizumab בזריקה תת-עורית עשויה לספק לרופאים כלי נוסף להשגת הפוגה בחולים עם קוליטיס כיבית בדרגה בינונית-עד-חמורה.

בחברת התרופות מצפים כי Vedolizumab במתן תת-עורי יהיה זמין לשימוש בארצות הברית כעט מוכן מראש במינון יחיד עד סוף חודש אוקטובר.

מתוך הודעת ה-FDA

לידיעה במדסקייפ

 

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

מקור: Diabetes Care
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|18/11/2025

במאמר מדווחים פרופ’ גלעד טוויג ושותפיו מהמרכז הרפואי בשיבא על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תחלואה אוטואימונית מאוחרת בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 1 בבגרות בשני המינים, בפרט באלו עם מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס ומחלת צליאק

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מקור: JAMA Network Open
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|16/09/2025

מטא־אנליזה הראתה כי אין הבדל מובהק בין שימוש במעכבי JAK לבין שימוש באנטגוניסטים של TNF מבחינת הסיכון לזיהומים חמורים או לממאירויות בקרב מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון (IMIDs)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן