שימוש מוגזם באלחוש מקומי עשוי להיות קטלני

ה-FDA (US Food and Drug Administration) הזהיר אנשי מקצוע רפואיים בנוגע לסיכונים הפוטנציאליים הקשורים לשימוש לא מפוקח של מטופל במוצרי הרדמה מקומיים עבור פרוצדורות קוסמטיות.

למרות שמשחות, קרמים וג’לים של הרדמה מקומית המכילים lidocaine, tetracaine, benzocaine ו-prilocaine בדרך כלל נרשמים על ידי הרופא לפני הפרוצדורות הרפואיות, השימוש בהן בפרוצדורות קוסמטיות יכול להיות ללא פיקוח של איש מקצוע רפואי.

כתוצאה מכך, המטופלים יכולים לצרוך כמויות מוגזמות של מוצרים מקומיים לעור שלהם, דבר המוביל לספיגה סיסטמית של מרכיב פעיל ותופעות בלתי רצויות המאיימות על החיים, כגון הפרעות בקצב הלב ופרכוסים, כך עולה מהאזהרה שנשלחה השבוע מ-MedWatch (FDA’s safety information and adverse event reporting program).

שני מקרים, שצוטטו על ידי ה-FDA, כללו נשים צעירות בנות 22 ו-25, שהשתמשו באלחוש מקומי עם מינונים גבוהים מאוד של lidocaine ו- tetracaineלרגליים שלהן לפני הסרת שיער בלייזר. בהתאם להוראות, הנשים עטפו את הרגליים שלהן בעטיפה פלסטית על מנת להעלות את אפקט הנימול של הקרמים. שתי הנשים חוו פרכוסים, הידרדרו לתרדמת ומתו עקב אפקטים רעילים של ספיגה סיסטמית.

ה-FDA גם קיבל דיווחים של אירועים בלתי רצויים קטלניים בפוטנציאל, כגון הפרעות בקצב הלב, פרכוסים, תרדמת והאטה או עצירה בנשימה לאחר שימוש במוצרי הרדמה מקומיים בילדים ובמבוגרים, כאשר נעשה בהם שימוש באינדיקציות מאושרות ולא מאושרות.

על כן, מומלץ לאנשי מקצוע רפואיים לרשום אלחוש מקומי המאושר על ידי ה-FDA בריכוזים הנמוכים ביותר הקיימים להשגת הקלה של הכאב ולייעץ למטופלים בנוגע לשימוש בטוח.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם אנגיוגרפיה כלילית בטומוגרפיה ממוחשבת לא פולשנית (CTCA) יכולה לזהות מחלת עורקים כליליים בסיכון נמוך עד בינוני?

האם אנגיוגרפיה כלילית בטומוגרפיה ממוחשבת לא פולשנית (CTCA) יכולה לזהות מחלת עורקים כליליים בסיכון נמוך עד בינוני?

מקור: Journal of Clinical Medicine
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|14/09/2025

אנגיוגרפיה כלילית באמצעות CT (CTCA) נמצאה בטוחה ויעילה להערכת מחלת עורקים כליליים (CAD) בקרב מטופלים עם הסתברות מקדימה נמוכה עד בינונית למחלה

מחקר River Stent: הרחבה של הסינוסים המוחיים הוורידיים עם סטנט בטוח ויעיל וניתן להערכה מלאה באמצעים לא־פולשניים

מחקר River Stent: הרחבה של הסינוסים המוחיים הוורידיים עם סטנט בטוח ויעיל וניתן להערכה מלאה באמצעים לא־פולשניים

מקור: Journal of NeuroInterventional Surgery
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|05/09/2025

ה־Commentary מציג סקירה מקצועית של ניסוי River Stent, אשר בדק את הבטיחות והיעילות של התקנת סטנט ייעודי בסינוסים הוורידיים התוך־גולגולתיים לטיפול ב־Idiopathic Intracranial Hypertension (IIH)

הקשר בין תזמון וסוג של התקפים סימפטומטיים חריפים לבין אפילפסיה לאחר שבץ ותמותה

הקשר בין תזמון וסוג של התקפים סימפטומטיים חריפים לבין אפילפסיה לאחר שבץ ותמותה

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|05/09/2025

התקפים סימפטומטיים חריפים (ASyS), שמופיעים תוך 7 ימים מהשבץ האיסכמי, ידועים כתורמים לסיכון מוגבר לאפילפסיה לאחר שבץ ולתמותה. עם זאת, השפעת תזמון ההתקף (ביום השבץ מול ימים מאוחרים) וסוג ההתקף (כגון סטטוס אפילפטיקוס לעומת התקף בודד קצר) לא הובהרו עד כה

טרנספורמציה המורגית אינה מחמירה את התוצאות התפקודיות בשבץ איסכמי לא־קרדיוגני; ניתוח משני ממחקר PACIFIC-STROKE

טרנספורמציה המורגית אינה מחמירה את התוצאות התפקודיות בשבץ איסכמי לא־קרדיוגני; ניתוח משני ממחקר PACIFIC-STROKE

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|02/09/2025

המאמר מתבסס על ניתוח משני של ניסוי PACIFIC STROKE (שלב 2), שנועד לבחון את בטיחות התרופה asundexian (מעכב פקטור XIa) בנשים ובגברים בעלי אירוע שבץ איסכמי לא-קרדיוגני, אשר קיבלו בנוסף טיפול אנטיאגרגנטי לפי ההנחיות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן