קול קורא לציבור הרופאים העצמאיים והרופאים הגמלאים המתקשים בתשלום פרמיות לביטוח אחריות מקצועית

רופא/ה נכבד/ה,


  • המגמה של עליית הפרמיות בביטוח אחריות מקצועית ברפואה, והשלכותיה על העיסוק בפרקטיקה פרטית, ובייחוד על ציבור הרופאים העצמאים ועל חלק מציבור הרופאים הגמלאים, יוצרות בעיה כאובה, המוכרת לנו היטב.


  • לאחרונה נתקבלו אצלנו כמה וכמה פניות, בהן הביעו רופאים עצמאיים קושי רב בתשלום הפרמיות הנדרשות מהם לביטוח פעילותם המקצועית.


  • הרופאים העצמאיים וחלק מן הרופאים הגמלאים רוכשים פוליסות לביטוח אחריותם המקצועית באופן אינדיבידואלי, כל אחד בנפרד. לו הייתה מתבצעת רכישה מרוכזת, ניתן היה לנסות ולהשיג הוזלה בעלות הפרמיה. בהתאם לכך, ניסינו בעבר לרכוש פוליסה במרוכז עבור כל הרופאים העצמאיים. לצערנו, מספר הרופאים שביקשו לשתף פעולה עם יוזמה זו היה אפסי.


  • לאור הגידול היחסי בכמות הפניות בעת האחרונה, החלטנו לקיים ניסיון נוסף לגיבוש קבוצה גדולה של רופאים עצמאיים ושל רופאים גמלאים, על מנת לבחון את האפשרות לרכישת פוליסה במרוכז. מאמץ זה מצריך שיהיה בידנו מידע מקיף על פעילותו של הרופא, על ניסיון התביעות שלו, על הסכומים ששילם כפרמיה בעבר ועל הסכומים שנדרשו ממנו לאחרונה וכיו”ב.


  • לשם כך מצ”ב שאלון, שמטרתו איפיון הפעילות של רופאים המתקשים לשלם את הפרמיה הנדרשת מהם, או של כאלה שחל גידול ניכר בעלות הפרמיה שנדרשה מהם, וזאת ללא הצדקה, לדעתם. השאלון כולל את כל שדות המידע החיוני לנו לשם גיבוש תכנית הפעולה, וללא מילויו השלם, תוך שיתוף פעולה מצדכם, לא נוכל לסייע.


  • אם יצטבר בידינו מידע על קבוצה משמעותית של רופאים, הזקוקים לעזרתנו, נעשה, כמובן, את כל שניתן על מנת לנסות ולסייע לרופאים אלה.


  • אנא מלאו את השאלון בתשומת לב והעבירוהו אלינו עד ליום 10.1.06.
    למען הסר ספק נבהיר, כי כל מידע מזוהה שיימסר במסגרת השאלון יישמר אצלנו בסודיות מלאה, ולא יועבר לכל גורם חיצוני שהוא. בניהול המו”מ ככל שהדברים יבשילו לידי כך עשוי להיכלל, אם בכלל, אך ורק סיכום ו/עיבוד של נתונים בלתי מזוהים.
  • בברכה,

    ד”ר יורם בלשר

    יו”ר הר”י

    קישור לשאלון

    תגובות רוצה להצטרף לדיון?

    אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

    מאמרים

    יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

    יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

    מקור: NEJM
    ד"ר דוד אוריון
    ד"ר דוד אוריון
    אין תגובות|14/10/2026

    המאמר סוקר את העדויות העדכניות ביותר בנוגע ליעדי לחץ דם סיסטולי, תוך התמקדות בשאלה האם יעד אינטנסיבי (פחות מ־120 מ”מ כספית) עדיף על היעד הסטנדרטי (פחות מ־140) עבור אוכלוסיות רחבות, כולל חולי סוכרת וקשישים?

    טרמטיניב (Trametinib) הפחית דימומים תוך־מוחיים ומעבר אנדותלי־למזנכימלי במלפורמציות עורקיות־ורידיות מוחיות המושרות על ידי מוטציית KRASG12V בעכברים

    טרמטיניב (Trametinib) הפחית דימומים תוך־מוחיים ומעבר אנדותלי־למזנכימלי במלפורמציות עורקיות־ורידיות מוחיות המושרות על ידי מוטציית KRASG12V בעכברים

    מקור: Stroke
    ד"ר דוד אוריון
    ד"ר דוד אוריון
    אין תגובות|11/10/2026

    המחקר בדק אם עיכוב של מסלול MAPK/ERK באמצעות התרופה טרמטיניב (מעכב MEK) יכול למנוע את התפתחות הנגעים ולצמצם את תופעת ה־EndMT (מעבר אנדותלי-למזנכימלי), תהליך שבו תאי דם מאבדים את זהותם ותורמים לחולשת כלי הדם

    החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

    החלפת טיפול מאספירין כטיפול בודד לאחר שבץ מוחי לא־תסחיפי: סקירה שיטתית ומטה־אנליזה של רשת

    מקור: Stroke
    ד"ר דוד אוריון
    ד"ר דוד אוריון
    אין תגובות|29/09/2026

    המחקר הנוכחי נועד לבחון מהי האסטרטגיה הטיפולית היעילה ביותר עבור חולים אלו: האם להמשיך עם אספירין, לעבור לנוגד טסיות אחר (כמו קלופידוגרל), או להוסיף תרופה נוספת לטיפול משולב (DAPT)?

    כניסת צוות רפואי

    הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

    לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

    עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן