האם לשינה בלילה חשיבות להתפתחות מוח תינוקות? (Pediatrics)

תינוקות שאינם ישנים במהלך הלילה אינם מצויים בסיכון מוגבר להפרעות התפתחות קוגניטיבית או מוטורית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מקנדה, שפורסמו בכתב העת Pediatrics.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 388 זוגות אם-תינוק ושאלו את האמהות אודות מצב הרוח שלהן והרגלי השינה של התינוקות שלהן וכן בחנו את ההתפתחות המוטורית והקוגניטיבית של התינוקות בגילאי 6, 12 ו-36 חודשים. שינה לאורך הלילה הוגדרה במחקר בנוכחות לפחות שש שעות שינה ללא הפרעה.

בגיל שישה חודשים, 63% מהאימהות דיווחו כי התינוק שלהן ישן לפחות שש שעות בלילה. בנות נטו יותר לעשות כן, בהשוואה לבנים (70% מהבנות ישנו לאורך הלילה, בהשוואה ל-56% מהבנים). בגיל זה, רק 43% מהאימהות דיווחו כי התינוק שלהן ישן לפחות שמונה שעות בלילה. בעוד שבבנות תועד סיכוי מעט גבוה יותר מבנים לעשות כן, ההבדל היה קטן וייתכן כי היה מקרי בלבד.

הנקה לוותה בסיכויים נמוכים יותר לשינה לאורך הלילה. כ-55% מהתינוקות שישנו שש שעות בלילה בגיל 6 חודשים נהגו לינוק, בעוד ש-81% מהתינוקות שלא ישנו שש שעות בלילה נהגו לינוק. כ-49% מהתינוקות שישנו שמונה שעות בלילה בגיל זה ינקו, זאת בהשוואה ל-77% מאלו שלא ישנו כך.

עד גיל שנה אחת, 72% מהתינוקות ישנו לפחות שש שעות בלילה ו-57% ישנו לפחות שמונה

שעות בלילה. שינה קצרה יותר במהלך הלילה שוב לוותה בסיכון מוגבר להמשך הנקה בגיל זה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי שיעור גבוה של תינוקות בגילאי 6 חודשים ו-12 חודשים לא ישנו לאורך הלילה, כאשר דפוס שינה זה לא נקשר עם התפתחות התינוק או מצב הרוח של האם. לאור זאת, הם קוראים להורים לא לדאוג כאשר ילדם אינו ישן לאורך הלילה בגיל שישה חודשים.

Pediatrics 2018

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

סיכום מקצועי: אסטרטגיות ניהול חבל טבור ביילודים שאינם חיוניים (Non-Vigorous Neonates)

סיכום מקצועי: אסטרטגיות ניהול חבל טבור ביילודים שאינם חיוניים (Non-Vigorous Neonates)

מקור: degruyterbrill
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|07/06/2026

אפילו שחיתוך מושהה של חבל הטבור (Delayed Cord Clamping – DCC) הוא סטנדרט הטיפול המקובל עבור יילודים חיוניים בזכות יתרונותיו הקליניים כגון הגדלת נפח הדם ושיפור רמות ההמוגלובין, יישומו ביילודים שאינם חיוניים שרוי במחלוקת

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

מקור: Human Reproduction Open, PLOS Medicine
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|27/05/2026

ניתוח נתוני עתק שבוצע באוניברסיטת בן־גוריון בנגב וכלל יותר מ־250,000 הריונות של מטופלות כללית מחוז דרום והמרכז הרפואי סורוקה לאורך שני עשורים, הוביל לשני מחקרים המעניקים תשובות חדשות על בטיחות השימוש באקמול ומשככי כאבים (NSAISs) במהלך ההיריון

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן