האיחוד האירופי קורא לחסן את כל המתבגרות כנגד סרטן צוואר הרחם

האיחוד האירופי קורא לחסן את כל המתבגרות במדינות האיחוד כנגד HPV (Human Papillomavirus), הקשור במרבית המקרים של סרטן צוואר הרחם.

Gardasil, חיסון המגן מפני HPV, אושר לשימוש בחודש שעבר, לטיפול בבנות בגילאי 9-15 שנים, ונשים בגילאי 16-26. במאמר מערכת שפורסם ב-Lancet, צויין כי על-מנת להשיג הכחדה יעילה וארוכת טווח של זיהום HPV, יש לחסן את כל המתבגרות.

החיסון כבר יצא לשימוש בארה”ב, שם ההמלצה היא לחסן את כל הבנות מגיל 9 עד 26.

ב-Lancet נכתב כי מצטברות עוד ועוד עדויות התומכות בחיסון הן בבנים והן בבנות, אך צויין בנוסף כי דרושים בתכיפות נתונים נוספים ממחקרים בבנים. בינתיים, האיחוד האירופי מציע למדינות החברות בו לקחת את המושכות, ולחייב את החיסון בכל הבנות בגיל 11-12.

גרמניה, בריטניה, הולנד, מדינות סקנדינביה, צרפת, בלגיה, שוויץ, אוסטריה, אירלנד ופורטוגל, צפויות לקבל את המוצר בשנה הקרובה. החיסון ישווק בספרד, איטליה ויוון בשנת 2007.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

רקמת חיבור

הקשר בין מחלות רקמת חיבור בעור ומחלות נויטרופיליות לסיכון לחלות בסרטן הדם לסוגיו

מקור: pubmed
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|05/10/2025

מחקר עוקבה רטרוספקטיבי מצא שרוב מחלות רקמת החיבור (CTDs) וחלק מהדרמטטיות הנויטופיליות היו קשורות לסיכונים משמעותיים מוגברים של סרטן דם ב־1, ב־5, וב־10 שנים, בעוד מחלות אוטואימוניות של שלפוחיות לא הראו קשר כזה

תוצאים של חולי ESUS שטופלו באנטי־אגרגנטים לעומת אנטיקואגולציה: מחקר עוקבה רב־מרכזי

תוצאים של חולי ESUS שטופלו באנטי־אגרגנטים לעומת אנטיקואגולציה: מחקר עוקבה רב־מרכזי

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|03/08/2025

המאמר מציג תובנות מבוססות על תוצאה ממחקר עוקבה רב מרכזי, תוך השוואה בין שימוש באנטי אגרגנטים לבין אנטיקואגולציה בחולים לאחר ESUS (שבץ איסכמי אמבולי ממקור לא מזוהה).

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן