עדויות חדשות תומכות בתועלת ארוכת-טווח של Elinzanetant להקלה על גלי חום

מקור: JAMA Internal Medicine

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Internal Medicine מדווחים חוקרים מאנגליה על תוצאות מחקר חדש, מה עולה כי טיפול ב- Elinzanetant בנשים לאחר-מנופאוזה הפחית גלי חום והזעות לילה בשיעורים משמעותיים לאחר 12 שבועות, כאשר התועלת נותרה לאורך 52 שבועות, ללא סוגיות בטיחות מג’וריות.

המחקר בשלב 3 כלל משתתפים מ-83 מרכזים רפואיים בצפון אמריקה ואירופה, עם 628 נשים לאחר-מנופאוזה בגילאי 40-65 שנים, אשר פנו לקבלת טיפול בשל הזעות לילה וגלי חום בדרגה בינונית-עד-חמורה.

המשתתפות חולקו באקראי לקבלת Elinzanetant במינון 120 מ”ג או פלסבו תואם, אשר ניתנו פעם ביום למשך 52 שבועות, ללא דרישה למספר מינימאלי של גלי חום או הזעות לילה בכדי להיכלל במחקר.

התוצא העיקרי היה השינוי היומי בגלי חום והזעות לילה בדרגה בינונית-עד-חמורה מתחילת המחקר עד לאחר 12 שבועות, על-פי שיטה לניטור שינויים בכל משתתפת לאורך הזמן. תוצאי סיום משניים כללו את השינויים לאורך 52 שבועות בבעיות שינה ובתחושה הכללית משנית למנופאוזה, באמצעות שאלון שינה תקף.

השינוי הממוצע מתחילת המחקר בגלי חום בדרגה בינונית-עד-חמורה לאחר 12 שבועות עמד על 5.4- אירועים ביום עם Elinzanetant לעומת 3.5- אירועים עם פלסבו, עם הבדל מתוקן בין הקבוצות של 1.6- (רווח בר-סמך 95% של 2.0- עד 1.1-, p<0.001).

לאחר 50 שבועות, בקרב מטופלות ב- Elinzanetant תועדו בממוצע 1.4 גלי חום בדרגה בינונית-עד-חמורה בכל יום, זאת בהשוואה ל-3.5 אירועים בכל יום בקרב נשים בזרוע הפלסבו.

כ-30% מהנשים בזרוע הטיפול ב- Elinzanetant לעומת 15% מאלו בזרוע הפלסבו חוו תופעות לוואי משנית לטיפול, כאשר תופעות הלוואי הנפוצות ביותר כללו ישנוניות, עייפות וכאבי ראש. הערכת בטיחות הטיפול לאחר 52 שבועות לא הדגימה עדות לנזק כבדי, עיבוי חריג של רירית הרחם, או שינויים משמעותיים בצפיפות העצם או בסמני בריאות העצם.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר עונים על הצורך להערכה ארוכת-טווח של טיפולים תרופתיים שאינם הורמונאליים להקלה על תסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה ומעידים כי Elinzanetant מהווה טיפול יעיל להקלה על גלי חום גם בטווח הארוך.

JAMA Internal Medicine, Sep 8, 2025

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

מקור: Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/09/2026

המחקר בדק שתי שאלות מרכזיות: האם בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נוכחות של גאוט (Gout) קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית (DR) וסיבוכיה? והאם בחולי גאוט שכבר סובלים מרטינופתיה סוכרתית מתקדמת, טיפול להורדת חומצה אורית (ULT) עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים מסכני ראייה?

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן