בקרב נשים תחת טיפול פסיכיאטרי בבריטניה שהלכו לעולמן עקב מעשה אובדני בין השנים 2015 עד 2021, כרבע נחשפו לאלימות במשפחה, עם שיעורים גבוהים יותר של הפרעת דחק בתר-חבלתית, פגיעה עצמית ושימוש לרעה באלכוהול וסמים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The Lancet Regional Health – Europe.
מחקר החתך כלל 2,416 נשים שהלכו לעולמן עקב מעשה אובדני בתוך 12 חודשים מהתחלת טיפול פסיכיאטרי בבריטניה בין 2015 עד 2021. החוקרים בחנו את המאפיינים בין נשים שנחשפו לאלימות משפחתית (כולל התעללות גופנית או מינית) ואלו ללא היסטוריה של אלימות במשפחה. איסוף הנתונים התבסס על שאלונים שמילאו הרופאים, בעיקר פסיכיאטרים.
מדגם המחקר כלל 630 נשים עם חשיפה לאלימות משפחתית, 26% מכלל הנשים עם הפרעות פסיכיאטרית הלו לעולמן עקב מעשה אובדני בזמן שהיו תחת טיפול במסגרת שירותי בריאות הנפש.
בנשים שנחשפו לאלימות משפחתית תועדו שיעורים גבוהים יותר של הפרעת דחק בתר חבלתית (13% לעומת 4%), פגיעה עצמית קודמת (83% לעומת 62%), שימוש לרעה באלכוהול (63% לעומת 27%), שימוש לרעה בסמים (48% לעומת 18%) והפרעת אישיות (33% לעומת 16%), בהשוואה לאלו ללא חשיפה לאלימות משפחתית.
נשים עם חשיפה לאלימות במשפחה נטו להיות צעירות יותר (חציון של 42 לעומת 47 שנים), לגור לבדן (51% לעומת 39%) ולהיות מובטלות (64% לעומת 39%), בהשוואה לאלו ללא חשיפה דומה.
חוויות שליליות במהלך החיים היו נפוצות יותר בנשים עם חשיפה לאלימות במשפחה, בהשוואה לאלו שלא נחשפו לאלימות (66% לעומת 50%), כאשר החוויות השליליות הנפוצות כללו בעיות כלכליות חמורות (23% לעומת 10%) ו/או אובדן מקום עבודה, קצבה או מגורים (20% לעומת 13%).
החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מדגישים את החשיבות של אלימות משפחתית על הסיכון לאובדנות בקרב נשים תחת טיפול פסיכיאטרי ותומכים במתן תמיכה קלינית וחברתית הולמת לנשים אלו.
The Lancet Regional Health – Europe, June 17, 2025





תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!