המלצה: האזינו לראיון ולמאמר שמציג ה-NEJM עם פרופ’ אלי ויזל על רופאים והשואה (NEJM)

הקלקה על הקישור הבא תביא אתכם לדף ב-NEJM ממנו תוכלו לבחור באופן ההאזנה/קריאה של ראיון מיוחד שהה-NEJM ערך עם חתן פרס נובל, הסופר היהודי, אלי ויזל.

אלי ויזל כתב מאמר שהתפרסם ב-NEJM שבו התייחס לקשר ולשיתוף הפעולה של רופאים גרמנים בימי הנאציזם עם המשטר הנאצי.

ויזל רואה בשיתוף הפעולה הנלהב של רופאים גרמניים עם המשטר הנאצי בגידה במקצוע ובערכים אנושיים. הוא תמה: כיצד ניתן להסביר זאת ? הרופאים, במקום להיות אלו שעוזרים ומסייעים לחולים ולאומללים הפכו להיות המוצאים לפועל של המשטר הנאצי שדגל בסילוק כל מי שאינו תורם למדינה, מן הסתם החולים והנכים.

ההשמדה באמצעות גז נבחנה ע”י צוותי רופאים, כך מתאר ויזל, כמחקר קליני לכל דבר. 70,000 איש “השתתפו” במחקר הזה בפולין ומקומות נוספים. ואף קול של מחאה לא נשמע מהקהיליה הרפואית.

בהמשך מתאר ויזל את פגישתו עם ד”ר מנגלה הידוע לשמצה.

בעקבות מאמר זה הוקלטה שיחה שקיימה עם ויזל רחל גוטבאום, מפיקה עצמאית מבוסטון אשר מוצגת וניתנת להאזנה באתר.

הערת המערכת:

המלצנו לאחרונה לעיין בכתבה שפורסמה בנושא זה בהארץ. הזדמנות לחזור על המלצה זו למי שטרם הספיק לעשות זאת…הקליקו כאן לסקירה ולקישור למאמר בהארץ.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

המיקרוביום החברתי בגיל המבוגר

מקור: pubmed
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|26/02/2026

בידוד חברתי שכיח בגיל המבוגר ונקשר באופן עקבי לשבריריות, לירידה תפקודית, לפגיעה קוגניטיבית ולתמותה מוגברת

טראומה עינית; גורם עולמי נזנח לעיוורון ולנכות הניתנים למניעה

טראומה עינית; גורם עולמי נזנח לעיוורון ולנכות הניתנים למניעה

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|18/02/2026

טראומה עינית היא גורם משמעותי לעיוורון חד־עיני ולנכות ארוכת־טווח ברחבי העולם, במיוחד במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית. אפילו שמרבית הפגיעות העיניות ניתנות למניעה, הנטל האישי, החברתי והכלכלי הנלווה אליהן נותר גבוה ומוזנח ביחס למחלות עיניים אחרות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן