מה בין שימוש במריחואנה בהיריון ובין בעיות בריאותיות באם ובתינוק? (BMJ Open)

חשיפה למריחואנה במהלך ההיריון מלווה בסיכון מוגבר ללידת תינוק קטן לגיל ההיריון עם סיכון מוגבר לאשפוז ביחידת טיפול נמרץ ביילודים לאחר הלידה, כך עולה מתוצאות סקירה חדשה של העדויות, שפורסמו בכתב העת BMJ Open.

החוקרים בחנו את התוצאות מ-24 מחקרים ברחבי  העולם, במטרה לקבוע כיצד מריחואנה משפיעה על האימהות והעוברים.

מהנתונים עלה כי בקרב תינוקות שנחשפו למריחואנה במהלך ההיריון נרשמה עליה של 77% בסיכוי להיוולד בתת-משקל, כלומר, שקלו פחות מ-2.5 ק”ג, בהשוואה ליילודים לאימהות שלא השתמשו במריחואנה. ההבדל הממוצע במשקל הגוף בין שתי הקבוצות עמד על כ-0.112 ק”ג.

בקרב תינוקות לאימהות שלא השתמשו במריחואנה במהלך ההיריון תועד גם סיכוי גבוה כפליים לאשפוז ביחידת טיפול נמרץ ביילודים.

באימהות שהשתמשו במריחואנה תועדה עליה של 36% בסיכוי לאנמיה, בהשוואה לאלו שלא השתמשו בסם, אך ללא עליה בבעיות במהלך ההיריון, לידה, דימומים, עליה במשקל או אשפוז ממושך יותר.

נשים רבות שהשתמשו במריחואנה נהגו גם לעשן ולשתות אלכוהול, גורמים אלו לא נבחנו בנפרד במרבית המחקרים, ולכן לא ניתן להפריד את ההשפעות של מריחואנה בלבד.

החוקרים כותבים כי למחקר מספר מגבלות, אך למרות זאת, על נשים הרות לשקול את ההשלכות של שימוש במריחואנה והם ממליצים לנשים הרות או אלו המתכננות להרות לערוך דיון עם הרופא המטפל באשר לסיכונים והסיבוכים האפשריים של התרופות והחומרים השונים בהם משתמשות.

BMJ Open 2016

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מחקר DROPROP: טיפות עיניים דקסמתזון למניעת החמרה של רטינופתיה של פגות (ROP) הדורשת טיפול

מחקר DROPROP: טיפות עיניים דקסמתזון למניעת החמרה של רטינופתיה של פגות (ROP) הדורשת טיפול

מקור: JAMA Pediatrics
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|23/08/2026

רטינופתיה של פגות (ROP) מסוג 1 היא מחלה חמורה המחייבת טיפול פולשני, כגון טיפול בלייזר (Laser photocoagulation)  או הזרקות תוך־עיניות של נוגדי שגשוג כלי דם (Anti-VEGF)

הנחיות מיגון מורחבות לעומת היגיינת ידיים בלבד ואלח דם ביילודים ביחידות לטיפול נמרץ: מחקר ה־BALTIC

הנחיות מיגון מורחבות לעומת היגיינת ידיים בלבד ואלח דם ביילודים ביחידות לטיפול נמרץ: מחקר ה־BALTIC

מקור: JAMA Network Open
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|16/08/2026

מאמר זה, שפורסם בכתב העת בעל האימפקט הגבוה JAMA Network Open, משמש ראיה בדרגה 1 (Level 1 Evidence) ומציע בסיס מדעי מוצק לבחינה מחדש של פרוטוקולי בקרת זיהומים (IPC) מסורתיים. הוא מגשר על הפער שבין דרישות רגולטוריות היסטוריות לבין פרקטיקה קלינית מודרנית מבוססת ראיות

מתי נכון לאמץ סטורציות גבוהות יותר ומתי סטורציות נמוכות יותר בפגים בשבוע 27 לכל היותר?

מתי נכון לאמץ סטורציות גבוהות יותר ומתי סטורציות נמוכות יותר בפגים בשבוע 27 לכל היותר?

מקור: JAMA Network Open
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|03/08/2026

מטרת המחקר הייתה להעריך את הפשרה (Trade-off) שבין תמותה ל־ROP, המצריך טיפול כתוצאה מקביעת יעדי סטורציה, ולבחון כיצד השונות בסיכוני הבסיס במרכזים הרפואיים השונים משפיעה על פשרות אלו

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן