קלוריות חשובות משומנים או פחמימות להפחתת מסת שומן (Cell Metab)

מתוצאות מחקר חדש מארצות הברית עולה כי במידה ומעוניינים להפחית במסת השומן, דיאטה דלת שומן עדיפה על דיאטה דלת פחמימות, לפחות בשלב מוקדם.

להערכת ההשפעה של הפחתת צריכת שומנים או פחמימות בהשוואה ישירה, החוקרים ערכו מחקר שכלל 19 מבוגרים שמנים (עשרה גברים ותשע נשים), שאושפזו פעמיים לבית החולים, כל פעם לתקופה של שבועיים, עם יעד הפחתת צריכה קלורית בכ-30% ופעילות גופנית זהה.

במהלך שהות אחת בבית החולים, המשתתפים הפחיתו את הצריכה הקלורית ע”י הפחתת מרכיב הפחמימות ובשהות השניה הפחיתו את צריכת הקלוריות בהיקף דומה ע”י הפחתת מרכיב השומנים.

הפחתת צריכת שומנים במשך שישה ימים הובילה לירידה של כ-89 גרם שומן גוף ביום, בהשוואה לירידה של 53 גרם שומן גוף עם הפחתת צריכת קלוריות שמקורן בפחמימות.

כאשר החוקרים בחנו את ההשפעה ארוכת הטווח של שתי הגישות, הם העריכו כי ההבדלים באובדן מסת השומן יצטמצמו עם הזמן.

החוקרים מדווחים כי הפחתת צריכת פחמימות הובילה להפחתת ייצור אינסולין ולהגברת פירוק שומנים במאגרים, העשויים לשמש כמקור אנרגיה. מנגד, עם דיאטה דלת שומן לא חל שינוי משמעותי בייצור אינסולין או חמצון שומן.

קשה לקבוע מהו המנגנון בבסיס ההבדלים הללו והחוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים, במטרה לקבוע כיצד צריכת שומנים, פחמימות וחלבונים מעשפיעה על כמות הקלוריות הנצרכת.

Cell Metab 2015

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

מקור: Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/09/2026

המחקר בדק שתי שאלות מרכזיות: האם בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נוכחות של גאוט (Gout) קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית (DR) וסיבוכיה? והאם בחולי גאוט שכבר סובלים מרטינופתיה סוכרתית מתקדמת, טיפול להורדת חומצה אורית (ULT) עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים מסכני ראייה?

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן