חדש באתר האיגוד לאנדוקרינולוגיה ילדים: הבלוג של פרופ’ הוכברג, והפעם – בדיקת גיל עצמות

שמחים לעדכו על בלוג חדש של פרופ’ הוכברג שעלה באתר האיגוד לאנדוקרינולוגיה פדיאטרית. הפוסט הראשון הוא על בדיקת גיל עצמות :

הבדיקה נועדה להעריך את בשלות העצמות של ילדים, ואני מעדיף לקרוא לה כפי שכינו אותה גרויליך ופייל: “אטלס של הבשלת השלד”. אני נוהג לתת את התוצאה ביחידות של “שנים” במרכאות, כדי להבדילן משנים כרונולוגיות. ה”שנים” מציינות את שלבי הבשלת השלד ולא הבשלתו של שום אבר אחר בגוף. ההנחה שצלום העצמות יכול להעריך את גילו הביולוגי של הילד אין לה על מה להסתמך. אין מחקרים שמוכיחים זאת. ולכן חשוב לזנוח את הנחת הגיל הביולוגי ולהבין שהבדיקה מעריכה אך ורק את הבשלת העצמות. מסיבה זאת, אין ערך לבדיקות שמתייחסות לבשלות העצמות במקום לגיל הכרונולוגי או לשלב ההתבגרות, למשתנים שונים של גדילה, של בדיקות דם או של ממצאים קליניים שונים. והרי אין באמת נורמות להתייחסות כזאת. בד”כ, בילדים נמוכים הבשלת העצמות מאחרת ובגבוהים היא מקדימה ביחס לגיל הכרונולוגי.

להמשך קריאת הבלוג באתר האיגוד

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

גאוט ורטינופתיה סוכרתית: סיכון מוגבר והתפקיד המגן של טיפול להורדת רמות חומצת השתן

מקור: Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|27/09/2026

המחקר בדק שתי שאלות מרכזיות: האם בקרב חולי סוכרת מסוג 2, נוכחות של גאוט (Gout) קשורה לסיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית (DR) וסיבוכיה? והאם בחולי גאוט שכבר סובלים מרטינופתיה סוכרתית מתקדמת, טיפול להורדת חומצה אורית (ULT) עשוי להפחית את הסיכון לסיבוכים מסכני ראייה?

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן