בדיקת סקר ל- NF1 בילדים יעילה בזיהוי מוקדם של המחלה (Arch Dermatol)

לפי מחקר חדש עולה, כי ביצוע בדיקת סקר עוזר בזיהוי ילדים עם נוירופיברומטוזיס מסוג 1 (NF1). לפי החוקרים, גילוי מוקדם של המחלה חשוב לצורך טיפול טוב יותר, והוא אפשרי בגלל מאפיינים שונים של המחלה, הנראים כבר בגיל צעיר.

במחקר שנערך בגרמניה נערכה בדיקת סקר ל- NF1, שכללה בדיקה גופנית עם דגש על מאפיינים עוריים של המחלה, ל- 152,819 ילדים בגיל 6. השכיחות של NF1 באוכלוסייה שנבדקה הוערכה כ- 1:2996.

בבדיקת הסקר נתגלו 51 מקרים של NF1, והם אושרו כסובלים מהמחלה ע”י רופאים מומחים. בנוסף, ל- 7 ילדים היו כתמי “קפה או לה” המאפיינים את המחלה, ללא ממצאים נוספים.

לפי החוקרים, המחקר גילה שכיחות NF1 באוכלוסייה של בין 1:2600 ל- 1:3000, והראה כי NF1 ניתן לאבחון בגיל 6 בעזרת בדיקה גופנית, תוך שימת לב למאפייני המחלה.

במאמר מערכת המתלווה לפרסום, מציע רופא מהמכון לנוירופיברומטוזיס בקליפורניה, כי תוכנית הסקר ל- NF1 תיערך גם בארה”ב.

Arch Dermatol. 2005;141:71-74, 78-79

לידיעה המלאה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

מקור: Cell Reports
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/02/2026

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב חשפו מנגנון המקשר בין התפתחות תאי עור להגנה חיסונית, ומציעים תובנות חדשות לגבי מחלות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס ודלקת עור אטופית.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן