תוספת קלופידוגרל (פלביקס) לזמן קצר לאחר התערבות מלעורית (PCI) מגינה מפני סיבוכים טרומבוטיים. השאלה היא מהו משך הזמן היעיל לטיפול זה. בנוסף, למרות שלמיטב הידוע עדיף לתת את מנת ההעמסה עוד לפני ההתערבות, הרי בעצם תיאוריה זו טרם נבדקה.
שיטות: המחקר השווה מתן קלופידוגרל לתקופה ממושכת (שנה) לאחר התערבות מלעורית, וכן מתן מוקדם של התרופה, לעומת השיטות המקובלות.
נבדקו 2116 חולים בארה”ב וקנדה. חלק טופלו באופן רגיל (כדור ראשון אחרי הצינטור, למשך חודש) וחלק טופלו בהעמסה של 300 מ”ג לפני הצינטור (24-3שעות), וטיפול משך שנה. נעשתה השוואה לגבי אירועים ביום העשרים ושמונה (מוות, אוטם, פתיחה דחופה מחודשת של העורק המטופל) ואירועים לאחר שנה (מוות, אוטם, שבץ).
תוצאות: באופן כללי מתן טרום התערבות מלעורית של קלופידוגרל לא היה קשור בשיפור בתוצאות, אולם נצפה קשר בין מידת הקדמת הטיפול לתוצאות, כלומר נטילת קלופידוגרל מעל 6 שעות לפני הצינטור היה כרוך בהפחתה של 38% באירועים הלבביים ביום 28.
טיפול משך שנה לאחר ה PCI גרם להורדה של 27% בסיכון המשולב למוות, אוטם או שבץ מוחי.
מסקנות: לאחר PCI, טיפול ממושך בקלופידוגרל (משך שנה) בתוספת לאספירין, בהשוואה לטיפול המקובל של שבועיים עד ארבע, מוריד משמעותית את הסיכון לאירועים איסכמיים חוזרים. בכדי שטיפול מוקדם לפני ההתערבות הקרדיאלית יהיה יעיל, עליו להיות מעל 6 שעות לפני הפרוצדורה.
- אבחנות: כלכלת בריאות
- קטגוריות: מאמרים
מאמרים
סל התרופות כמו אקמול לחולה סרטן/ מאמר אורח מאת ד”ר אודי פרישמן
מדי שנה רועשת וגועשת התקשורת סביב סל התרופות, מה ייכנס
הטכנולוגיה שנועדה לשיפור הבריאות עלולה להגדיל את הפערים בבריאות/ מאמר אורח מאת שמוליק בן יעקב יו”ר האגודה לזכויות החולה
לקדמה הטכנולוגית השלכות מרחיקות לכת על הבריאות שלנו. אך כידוע,
האם אימוץ מהיר של תרופות ביוסימילאריות עשוי להשיג חיסכון של כ-600 מיל’ ¤ בשנה בעלות הטיפול התרופתי בישראל ? /מאמר אורח מאת ד”ר רוני גל
(*) המחבר הוא אנליסט פארמה בכיר בברנשטיין השקעות, ניו יורק
מערכת הבריאות איבדה את דרכה, אך בשווייץ האשפוז נעשה יותר נוח/ מאמריהם של פרופ’ בן דויד וד”ר זאב פלדמן ב”הארץ”
במאמר מתייחס ד”ר זאב פלדמן , מנהל היחידה לנוירוכירורגיית ילדים
רפואת העתיד: מותאמת אישית בסביבה הביתית/מאמרה של ד”ר מיכל הרן ב”הארץ”
במאמר שמפרסמת היום ב”הארץ” ד”ר מיכל הרן, רופאה בכירה במכון
החיים שלך, תמורת מיליון שקל: התרופות לסרטן שיכלו להציל את אבא שלי/כתבתה של רוני לינדר גנץ בדהמרקר
בכתבה מרתקת מתארת כתבת הבריאות של דהמרקר את ההתמודדות המשפחתית





תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!