חשיפה תעסוקתית לממסים אורגנים במהלך ההיריון והסיכון למומים מולדים בעובר (Occup Environ Med)

במאמר חדש שפורסם בכתב העת Occupational & Environmental Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה קשר בין חשיפה תעסוקתית אימהית לממסים אורגנים בשלב מוקדם במהלך ההיריון ובין שכיחות מומים בצינור העצבים בצאצאים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שמחקרים בחנו את הטרוגניות של ממסים אורגניים במודלי בעלי חיים, מחקרים אפידמיולוגים דיווחו על תוצאות לא-עקביות. באמצעות נתונים ממחקר National Birth Defects Prevention Study, החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה תעסוקתית אימהית לממסים ארומטיים, ממסים מוכלרים ו-Stoddard בשלב מוקדם במהלך ההיריון ובין מומים בצינור העצבים או חיך/שפה שסועים.

החוקרים זיהו מקרים של מומי צינור עצבים ומקרים של חיך או שפה שסועים בין השנים 1997-2002; תינוקות ללא מומים שימשו כביקורות. חשיפה אימהית לממסים נבחנה על-פי דיווחים עצמיים בשילוב עם נתוני חשיפה מהספרות הרפואית.

מהתוצאות עולה כי שכיחות חשיפה לממסים מכל סוג במהלך ההיריון של קבוצת האימהות לתינוקות עם מומים בצינור העצבים (511 ), קבוצת האימהות לתינוקות עם חיך/שפה שסועים (1163) או קבוצת האימהות לביקורות (2977) עמדה על 13.1%, 9.6% ו-8.2%, בהתאמה. חשיפה לממסים מוכלרים לוותה ביחס סיכויים של 1.96 למומים בצינור העצבים, בעיקר ספינה ביפידה (יחס סיכויים של 2.26). לא זוהה קשר משמעותי בין אף אחת ממשפחות הממסים ובין חיך או שפה שסועים.

לסיכום, הממצאים מעידים על קשר בין חשיפה אימהית לממסים אורגניים ובין מומים בצינור העצבים בצאצא.

Occup Environ Med. 2012;69(7):493-499

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

סיכום מקצועי: אסטרטגיות ניהול חבל טבור ביילודים שאינם חיוניים (Non-Vigorous Neonates)

סיכום מקצועי: אסטרטגיות ניהול חבל טבור ביילודים שאינם חיוניים (Non-Vigorous Neonates)

מקור: degruyterbrill
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|07/06/2026

אפילו שחיתוך מושהה של חבל הטבור (Delayed Cord Clamping – DCC) הוא סטנדרט הטיפול המקובל עבור יילודים חיוניים בזכות יתרונותיו הקליניים כגון הגדלת נפח הדם ושיפור רמות ההמוגלובין, יישומו ביילודים שאינם חיוניים שרוי במחלוקת

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

מקור: Human Reproduction Open, PLOS Medicine
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|27/05/2026

ניתוח נתוני עתק שבוצע באוניברסיטת בן־גוריון בנגב וכלל יותר מ־250,000 הריונות של מטופלות כללית מחוז דרום והמרכז הרפואי סורוקה לאורך שני עשורים, הוביל לשני מחקרים המעניקים תשובות חדשות על בטיחות השימוש באקמול ומשככי כאבים (NSAISs) במהלך ההיריון

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן