האם שינויי אקלים מועילים לילדים עם אקזמה אטופית? (Allergy)

ממחקר חדש, שפורסם בגליון דצמבר של Allergy, עולה כי שינוי קצר מאקלים מתון לאקלים סוב-טרופי מביא לשיפור משמעותי בתסמינים העוריים, ואיכות החיים של ילדים עם אקזמה אטופית.

לדברי החוקרים, מחקרים אפידמיולוגיים מצאו כי האקלים משפיע על השכיחות של אקזמה אטופית.

במסגרת המחקר הנוכחי, החוקרים חילקו ילדים בגילאי 4-13 עם אקזמה אטופית, בדרגה בינונית עד קשה, לשהות בת 4 שבועות ב-Gran Canary (חולים, n=30), או שהות בבית בנורבגיה (ביקורות, n=26). החוקרים עקבו אחר המשתתפים במשך 3 חודשים לאחר מכן. המדד העיקרי שנבדק היה SCORAD (Scoring of Atopic Dermatitis). מדדים משניים כללו את מדד CDLQI (Children’s Dermatology Life Quality Index), קולוניזאציה עורית של S. Aureus, וטיפול פרמקולוגי עורי.

בקבוצת המקרים, מדד SCORAD השתפר בממוצע לאחר חודש אחר ולאחר 3 חודשים (מ-37.2 ל-12.2 ו-21.2, בהתאמה, p<0.0005). בקבוצת הביקורת חל שיפור קל (מ-36.8 ל-31.2, 30.6, בהתאמה). מדד CDLQI ירד מ-8.7 ל-2.2 לאחר חודש אחד ול-4.5 לאחר 3 חודשים בקבוצת המקרים (p<0.0005). שיפור קל זוהה בקבוצת הביקורות (מ-10.1 ל-8 לאחר 4 שבועות ול-7.4 לאחר 3 חודשים).

תרביות חיוביות ל-S. Aureus לא היו שונות באופן משמעותי בין קבוצת המקרים (76.7%) והביקורות (80.8%) בתחילת המחקר, או לאחר חודש אחד (40% ו-66.7%, בהתאמה), ולאחר 4 חודשים (40% ו-57.7%, בהתאמה). עם זאת, הירידה בממצאי התרביות החיוביות היתה בעלת משמעות סטטיסטית, בהשוואה למצב בתחילת המחקר למצב לאחר שהות של חודש אחד ב-Gran Canary בקבוצת המקרים (ירידה של 36.7% , p=0.001), אך לא בקבוצת הביקורות (ירידה של 18.3%,  p=0.10), ובהשוואה בין תחילת המחקר למצב לאחר 4 חודשים בקבוצת המקרים (36.7%, p=0.005) בקבוצת המקרים, אך לא בקבוצת הביקורות (23.1%, p=0.08).

לא זוהו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בתחילת המחקר בכל הנוגע לטיפול מקומי בסטרואידים, אנטי-היסטמינים, וטיפול אנטיביוטי מקומי. השימוש בסטרואידים בטיפול מקומי היה נמוך יותר משמעותית בקבוצת המקרים, במהלך המעקב לאחר 3 חודשים.

התוצאות תומכות בתוכנית הנוכחית לטיולים המותאמים לאקלים בילדים עם אקזמה אטופית, שתוכנן ע”י מערכות הבריאות בנורבגיה.

Allergy 2006;61:1403-1410.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

היעילות של טיפולים ביולוגיים שונים בטיפול בסינוסיטיס כרונית עם פוליפים נזליים: מטאנליזה רשתית

היעילות של טיפולים ביולוגיים שונים בטיפול בסינוסיטיס כרונית עם פוליפים נזליים: מטאנליזה רשתית

מקור: European Archives of Oto-Rhino-Laryngology
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|04/01/2026

בעבודה הנוכחית בוצעה מטה־אנליזה רשתית (NMA) תוך שימוש בראיות העדכניות ביותר, המשלבת נתונים מניסויים אקראיים מבוקרים (RCTs) ומ־cohort study

עין יבשה ב2025: גישה רב־מערכתית לטיפול יעיל יותר

עין יבשה ב2025: גישה רב־מערכתית לטיפול יעיל יותר

מקור: Optometry Times
ד"ר איתי חונה
ד"ר איתי חונה
אין תגובות|09/09/2025

במאמר עדכני זה מציגה ד”ר לורה פרימן גישה רחבה ומהפכנית לניהול תסמונת העין היבשה DED, תוך הבנה שמדובר במחלה רב־מערכתית הדורשת הסתכלות כוללת – מעבר לעין עצמה.

AI

פוטנציאל המהפכה של AGI בנוירולוגיה

מקור: JAMA Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|22/06/2025

המאמר דן בהשפעות האפשריות של בינה מלאכותית כללית (AGI) על תחום הנוירולוגיה ומציג את הפוטנציאל המהפכני של AGI לצד הסיכונים המשמעותיים הכרוכים בכך

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן