התועלת של מעכבי SGLT-2 בטיפול בתסמונת מטבולית (World J Cardiol)

במאמר שפורסם בכתב העת World Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש בו נבחנה ההשפעה של טיפול במעכבי SGLT-2 (או Sodium Glucose Cotransporter) על מרכיבי התסמונת המטבולית ומהנתונים עולה כי לתרופות ממשפחה זו, אשר טופלו במקור לאיזון רמות הסוכר בדם, תפקיד מבטיח בניהול חולים עם תסמונת מטבולית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים גדולים הוכיחו את התועלת של תרופות ממשפחת מעכבי SGLT-2 במניעת מחלות לב וכלי דם, כולל אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד או מקטע פליטה שמור של חדר שמאל ומחלות כליה, ללא תלות בנוכחות סוכרת. עם זאת, אין נתונים רבים אודות החשיבות של תרופות אלו בטיפול בחולים עם תסמונת מטבולית.

המחקר הנוכחי נועד לבחון את ההשפעה של מעכבי SGLT-2 על מרכיבי התסמונת המטבולית.

שני סוקרים וספרן מנוסה ערכו חיפוש במאגרי Medline, Scopus ו-Cochrane Central לזיהוי מחקרים אקראיים ומבוקרי-פלסבו שבחנו את ההשפעה של מעכבי SGLT-2 על מרכיבי תסמונת מטבולית.

החיפוש בספרות הרפואיות הוביל לזיהוי 18 מחקרים שנכללו במטה-אנליזה, מהם שלושה מחקרים דיווחו על היקף מותניים, 9 מחקרים דיווחו על רמות סוכר בדם בצום, 4 דיווחו על רמות טריגליצרידים בדם, 3 דיווחו על רמות HDL, 7 דיווחו על לחץ דם סיסטולי ו-6 דיווחו על לחץ דם דיאסטולי.

מהנתונים עולה כי טיפול במעכבי SGLT-2 הוביל לירידה ממוצעת של 18.07 מ”ג/ד”ל (רווח בר-סמך 95% של ) בריכוז סוכר בצום, ירידה של 1.37 מ”מ כספית בלחץ דם סיסטולי (רווח בר-סמך 95% של 2.08- עד 0.65- מ”מ כספית) וירידה של 1.28 ס”מ בהיקף מותניים (רווח בר-סמך 95% של 1.39- עד 1.18-) בהשוואה לפלסבו.

ההשפעה של מעכבי SGLT-2 על ריכוז HDL הייתה דומה להשפעה של פלסבו (0.01 מ”ג/ד”ל, רווח בר-סמך 95% של 0.05- עד 0.07).

החוקרים מסכמים וכותבים כי למעכבי SGLT-2 תפקיד מבטיח בטיפול בתסמונת מטבולית.

 

World J Cardiol, Nov 26, 2022

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

השפעת אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) על תוצאים כלייתיים: מטא־אנליזה ברמת המטופל

מקור: Lancet Diabetes and Endocrinology
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|28/12/2025

החוקרים מדווחים כי אמפגליפלוזין (ג’ארדיאנס) הפחית באופן מובהק את הסיכון לפגיעה כלייתית אקוטית, להחמרת CKD ולאי־ספיקת כליות סופנית – ללא תלות ברקע הסוכרתי, נוכחות אי־ספיקת לב, דרגת האלבומינוריה או בשיעור הירידה הראשונית ב־eGFR

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן