השוואת תוצאות הטיפול ב-Tenecteplase לעומת Alteplase לטיפול באירוע מוחי (Stroke)

מנתונים שפורסמו בכתב העת Stroke עולה כי מעבר לטיפול ב-Tenecteplase לטיפול באירועים מוחיים מלווה בקיצור זמן דלת-עד-בלון ודלת-עד-יציאה מהדלת, עם תוצאות קליניות לא-נחותות בעת השחרור מבית החולים ועלויות טיפול נמוכות יותר, בהשוואה לטיפול ב-Alteplase.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי רשת של עשרה בתי חולים עברו לטיפול ב- Tenecteplase כטיפול התרומבוליטי הסטנדרטי לאירוע מוחי בספטמבר 2019 לאור תוצאות קליניות לא-נחותות בהשוואה לטיפול ב-Alteplase במטה-אנליזה של מחקרים אקראיים. כעת הם בחנו אם השימוש ב- Tenecteplase באופן רוטיני הביא לקיצור זמני טיפול תרומבוליטי ללא פגיעה בתוצאות הקליניות.

המחקר הפרוספקטיבי, תצפיתי, כלל 234 חולים עם אירוע מוחי שטופלו ב- Tenecteplase ו-354 חולים שטופלו ב-Alteplase. השערת המחקר הייתה כי תחול עליה בשיעור החולים העומדים ביעדי זמני דלת-עד-מחט ומעבר מדלת-עד-יציאה מהדלת. עוד שיערו החוקרים כי טיפול ב- Tenecteplase יוביל לתוצאות נוירולוגיות טובות (שחרור הביתה בתפקוד עצמאי) ותוצאות לא-טובות (דימום תוך-גולגולתי תסמיני, תמותה באשפוז או שחרור להוספיס) שאינן נחותות לעומת Alteplase. עוד נערכה השוואה של סך הוצאות בית חולים עם כל טיפול.

השגת יעד מרווח זמן מדלת-עד-מחט בתוך 45 דקות בכלל החולים הייתה טובה יותר עם Tenecteplase (41% לעומת 29%; יחס סיכויים מתוקן של 1.85, p=0.001), כאשר 58% לעומת 41% עמדו בקריטריונים שנקבעו על-פי Get With the Guidelines.

השגת יעד זמן מדלת-עד-יציאה מהדלת של עד 90 דקות הייתה טובה יותר עם Tenecteplase לעומת Alteplase (37% לעומת 14%; יחס סיכויים מתוקן של 3.62, p=0.02).

החוקרים מדווחים כי לא תועדה נחיתות של Tenecteplase לעומת Alteplase בשיעורי השגת תוצא נוירולוגי טוב (יחס סיכויים של 1.26, רווח בר-סמך 95% של 0.89-1.80). שיעורי תוצא לא-טוב היו נמוכים יותר עם Tenecteplase לעומת Alteplase (7.3% לעומת 11.9%; יחס סיכויים מתוקן של 0.77, רווח בר-סמך 95% של 0.42-1.37), אך אלו לא היו שונים משמעותית מסף העדר-נחיתות שנקבע מראש.

בסיכומו של דבר, סך התועלת של טיפול ב- Tenecteplase (הפחתת אחוז החולים עם תוצאות לא-טובות מאחוז החולים עם תוצאות טובות) היה גדול יותר בקרב חולים שטופלו ב- Tenecteplase (37% לעומת 27%, p=0.02).

חציון עלות הטיפול לכל פניה לבית החולים היה נמוך יותר בקרב חולים שטופלו ב- Tenecteplase (13,382 דולרים לעומת 15,841 דולרים, p<0.001).

החוקרים קוראים להשלים מחקרים גדולים יותר להערכת תוצאות הטיפול ב- Tenecteplaseבחולים עם אירוע מוחי איסכמי.

 

Stroke, Sep 23, 2022

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מחקר אקראי של טנקטפלאז (Tenecteplase) בחסימה חריפה של עורק הרשתית המרכזי

מחקר אקראי של טנקטפלאז (Tenecteplase) בחסימה חריפה של עורק הרשתית המרכזי

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|03/07/2026

חסימה חריפה של עורק הרשתית המרכזי (CRAO) מובילה בדרך כלל לאובדן ראייה קבוע. למרות הדמיון לשבץ מוחי, היעילות של מתן תרופה ממיסת קרישים (Tenecteplase) לא הוכחה עד כה בניסויים קליניים מבוקרים

בטיחות הפסקת טיפול תרופתי נוגד טסיות מעל 12 חודשים לאחר אמבוליזציה באמצעות סלילים וסטנט: מחקר תצפיתי, רב־מרכזי ולא התערבותי

בטיחות הפסקת טיפול תרופתי נוגד טסיות מעל 12 חודשים לאחר אמבוליזציה באמצעות סלילים וסטנט: מחקר תצפיתי, רב־מרכזי ולא התערבותי

מקור: JNIS
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון

המחקר בחן סוגיה קלינית משמעותית בתחום צנתורי המוח: מתי והאם ניתן להפסיק בבטחה את הטיפול בנוגדי טסיות (כמו אספירין או פלאביקס) אצל מטופלים שעברו טיפול במפרצת מוחית באמצעות שילוב של סלילים וסטנט?

גורמי בסיס הקשורים ללחץ תוך־גולגולתי לאחר השתלת סטנט במטופלים עם יתר לחץ תוך־גולגולתי אדיופתי והיצרות של הסינוסים הוורידיים

גורמי בסיס הקשורים ללחץ תוך־גולגולתי לאחר השתלת סטנט במטופלים עם יתר לחץ תוך־גולגולתי אדיופתי והיצרות של הסינוסים הוורידיים

מקור: Headache: The Journal of Head and Face Pain
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|11/06/2026

המחקר בדק חולים עם יתר לחץ תוך־גולגולתי אדיופתי (IIH) – מצב שבו הלחץ סביב המוח עולה ללא סיבה ברורה, וגורם לכאבי ראש עזים וסיכון לאובדן ראייה

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן