טיפול ב-Netarsudil מפחית לחץ תוך-עיני בשילוב עם טיפולים אחרים (Current Medical Research and Opinion)

במאמר שפורסם בכתב העת Current Medical Research and Opinion מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מתן Netarsudil סייע באיזון לחץ תוך-עיני, כאשר ניתן בשילוב עם טיפולים אחרים לחולים עם גלאוקומה פתוחת-זווית או יתר לחץ דם עיני.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לחץ תוך-עיני מוגבר מלווה בסיכון מוגבר להתקדמות פגיעת שדות ראיה בחולים עם גלאוקומה פתוחת-זווית או יתר לחץ דם עיני וטיפול תרופתי להפחתת לחץ תוך-עיני מעכב התקדמות זו. יעד הטיפול במקרים אלו הוא הפחתת הלחץ התוך-עיני לנקודה בה מונעים נזק נוסף לעצב הראייה, ללא פגיעה בבטיחות או בנוחות המטופל.

המחקר הנוכחי נועד לבחון את היעילות של Netarsudil להפחתת לחץ תוך-עיני בתנאי עולם-אמיתי, כאשר ניתן כטיפול יחיד או בשילוב עם תרופות אחרות להפחתת לחץ תוך-עיני בחולים עם לחץ תוך-עיני מוגבר עקב גלאוקומה פתוחת-זווית או יתר לחץ דם עיני.

המחקר הרב-מרכזי, פרוספקטיבי, התערבותי, בתווית-פתוחה, בשלב 4, כלל נתונים אודות 261 מבוגרים בגילאי 18 שנים ומעלה עם גלאוקומה פתוחת-זווית או יתר לחץ דם עיני מ-22 אתרים ברחבי ארצות הברית.

כל המשתתפים קיבלו טיפה יומית אחת של Netarsudil בתמיסה עינית בריכוז 0.02% בנוסף למשטרי הטיפול לפי בחירת החוקרים. המשתתפים הגיעו לביקורת במרכזים הקליניים שלוש פעמים לאורך 12 שבועות: ביקור ראשון (יום 0), ביקור מעקב לאחר 6 שבועות וביקור סיום לאחר 12 שבועות. תוצא היעילות העיקרי היה אחוז הירידה בלחץ התוך עיני מתחילת המחקר עד לאחר 12 שבועות.

חולה אחד פרש מהמחקר טרם קבלת הטיפול התרופתי. מבין 260 החולים הנותרים, 99 קיבלו Netarsudil כטיפול יחיד (גיל ממוצע של 67.2 שנים) ו-161 טופלו ב- Netarsudil בשילוב עם טיפולים אחרים (גיל ממוצע של 67.2 שנים). טרם הביקור האחרון, 41 חולים נוספים פרשו מהמחקר, כולל 29 שחוו אירועים חריגים.

מבין 261 המשתתפים המקוריים, 242 קיבלו לפחות מנה אחת של Netarsudil והשלימו לפחות מדידה אחת של הלחץ התוך-עיני במהלך המעקב.

מהנתונים עולה כי הלחץ התוך-עיני ירד ב-16.9% בקרב חולים שטופלו ב- Netarsudil כטיפול יחיד. בנוסף, תועדה ירידה בלחץ תוך-עיני ממוצע בתתי-קבוצות של חולים שקיבלו Netarsudil בנוסף לתכשיר יחיד (4.3 מ”מ כספית; 20.5%) או באלו שקיבלו שתי תרופות אחרות, או יותר (4.5 מ”מ כספית; 20.9%) ונטלו Netarsudil במקום תרופה אחת, או יותר (0.4 מ”מ כספית; 1.7%).

ממצאי המחקר מעידים כי מתן Netarsudil כתכשיר יחיד או בשילוב עם תרופות אחרות מובילה לירידה משמעותית קלינית בלחץ תוך-עיני.

Current Medical Research and Opinion 2021

לידיעה ב-Healio

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

טיפול הורמונלי חלופי בנשים לאחר גיל המעבר (≥50) קשור להיארעות של גלאוקומה: עדויות מ־6,576 נשים בפינלנד

מקור: Acta Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|21/05/2026

המחקר בחן את הקשר בין טיפול הורמונלי חלופי (HRT) בנשים לאחר גיל המעבר לבין הסיכון לפתח גלאוקומה, במיוחד מסוג POAG (גלאוקומה זווית פתוחה ראשונית)

Trabeculectomy vs Tube shuntמפחיתה סיכון לבצקת מקולרית בחולי גלאוקומה ללא סוכרת

מקור: BMJ Open Ophthalmology
ד"ר איתי חונה
ד"ר איתי חונה
אין תגובות|12/04/2026

מחקר רטרוספקטיבי רחב היקף זה מצא כי ניתוח Trabeculectomy קשור לירידה מובהקת בסיכון להתפתחות בצקת מקולרית ציסטואידית (CME) בהשוואה להשתלת Tube shunt, בקרב חולי גלאוקומה ללא סוכרת

הסיכון לגלאוקומה בחולים עם אובאיטיס אידיופתי לא־זיהומי; מחקר עוקבה רטרוספקטיבי רב־מרכזי

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|11/02/2026

אובאיטיס לא־זיהומי הוא גורם משמעותי לפגיעה בראייה, וגלאוקומה משנית היא אחד הסיבוכים הקשים והבלתי הפיכים ביותר באובאיטיס. עם זאת, ההערכה המדויקת של הסיכון לגלאוקומה בחולים עם אובאיטיס אידיופתי, ללא מחלות אוטואימוניות סיסטמיות, לא נחקרה באופן נרחב עד כה

הקשר בין השמנה, תסמונת מטבולית וגלאוקומה במסגרת תוכנית המחקר All of Us של ה־NIH

מקור: Br J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|04/02/2026

גלאוקומה הינה מחלה כרונית המשמשת גורם מרכזי לעיוורון, וגורם הסיכון ההפיך היחיד הידוע עד כה הוא לחץ תוך־עיני מוגבר. הקשר בין השמנה לגלאוקומה שנוי במחלוקת, ומורכב מהגדרות שונות של השמנה וכן מהקשר האפשרי לתסמונת מטבולית

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן