עדויות נוספות תומכות ביתרון הישרדותי לטיפול בנוגדי-קרישה בחולים עם COVID-19 (מתוך Journal of the American College of Cardiology)

טיפול בנוגדי קרישה במינון מניעתי או טיפולי מלווה בסיכון מופחת לתמותה והנשמה מלאכותית של חולים מאושפזים עם COVID-19, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין טיפול בנוגדי-קרישה ובין תוצאות הטיפול באשפוז בחולים עם COVID-19 ולתאר את המאפיינים התרומבואמבוליים מבדיקות לאחר המוות. לצורך כך הם השלימו מחקר רטרוספקטיבי להערכת הקשר בין טיפול בנוגדי-קרישה ובין תמותה, הנשמה מלאכותית ודימום מג’ורי. בנוסף, החוקרים בחנו את הקשר בין טיפול בנוגדי-קרישה במינון מניעתי לעומת מינון טיפולי אשר הותחל עד 48 שעות מהאשפוז לבית החולים.

מדגם המחקר כלל 4,389 חולים (גיל חציוני של 65 שנים, 44% נשים). בהשוואה ל-1,530 חולים (34.9%) שלא קיבלו טיפול בנוגדי-קרישה, טיפול בנוגדי-קרישה במינון טיפולים (900 חולים, 20.5%) ובטיפול מניעתי (1,959 חולים, 44.6%) לווה בשיעורי תמותה באשפוז שהיו נמוכים משמעותית (יחס סיכון מתוקן של 0.69, רווח בר-סמך 95% של 0.51-0.94 ויחס סיכון מתוקן של 0.50, רווח בר-סמך 95% של 0.45-0.57) והנשמה מלאכותית (יחס סיכון מתוקן של 0.69, רווח בר-סמך 95% של 0.51-0.94 ויחס סיכון מתוקן של 0.72, רווח בר-סמך 95% של 0.58-0.89, בהתאמה).

כאשר הטיפול בנוגדי-קרישה ניתן בתוך 48 שעות מהאשפוז לא תועדו הבדלים מובהקים סטטיסטית בין טיפול במינון טיפולי לעומת טיפול במינון מניעתי.

אירועי דמם מג’ורי תועדו ב-89 חולים (2%), כולל 27 חולים (3%) שקיבלו טיפול בנוגדי-קרישה במינון טיפולי ו-33 חולים (1.7%) תחת טיפול במינון מניעתי, לעומת  29 חולים (1.9%) שלא קיבלו טיפול בנוגדי-קרישה.

מבין 26 נתיחות לאחר המוות, ב-11 מקרים (42%) הייתה עדות למחלה תרומבואמבולית ללא חשד קליני, כאשר ב-3 מקרים (27%) החולים קיבלו טיפול נוגד-קרישה במינון טיפולי.

ממצאי המחקר מעידים כי טיפול בנוגדי-קרישה מלווה בשיעורי תמותה נמוכים יותר בקרב חולים מאושפזים עם COVID-19. בהשוואה לטיפול במינון מניעתי, מתן נוגדי-קרישה במינון טיפולי לווה בשיעורי תמותה נמוכים יותר, אם כי ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית.

Journal of the American College of Cardiology 2020

לידיעה ב-MedPage Today

הערת מערכת:

אתם מוזמנים לראיון עם ד”ר ענת וידרוד”ר דורית בליקשטיין שהתייחסו לחשיבות ואפקטיביות הטיפול נוגד הקרישה בחולים מאושפזים.  COVID-19 מאושפזים

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

Nipocalimab במחלה המוליטית חמורה מוקדמת של העובר והילוד (NEJM)

Nipocalimab במחלה המוליטית חמורה מוקדמת של העובר והילוד (NEJM)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|14/08/2024

ממחקר שפורסם ב-New England Journal of Medicine עולות תוצאות התומכות ביעילות הטיפול ב-Nipocalimab בהריונות בסיכון גבוה למחלה המוליטית חמורה של העובר והילוד (HDFN). ד”ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן