מסלול חדש יאפשר קבלת תרומות דם מהומוסקסואליים ללא צורך בהצהרה על אי קיום יחסי מין בשנה האחרונה (הארץ)

מסלול חדש יאפשר לקבל תרומות דם מגברים הומוסקסואליים, ללא תלות במידה וקיימו יחסי מין בשנה האחרונה או לא. עם זאת, השימוש בדם שייתרם ע”י הומואים יעשה רק על מרכיב הפלסמה שלו, וזאת מכיוון ששאר הרכיבים אינם ניתנים להקפאה לזמן ממושך.

כזכור , ביוני 2017 אושרה לראשונה קבלת תרומת דם מהומואים, אך רק מאלה שהצהירו על כך שלא קיימו יחסי מין בשנה האחרונה. מגבלה זו לא אפשרה קבלת תרומה מחד מאלה שלא הצהירו, ומאידך, האמינות של ההצהרה לא הייתה ברורה והותירה חששות לבטיחות השימוש.

המסלול הנוכחי יהיה במסגרת פיילוט שיימשך שנתיים והוא הוסכם בין מד”א , השדולה למען הקהילה הגאה בכנסת, הוועד למלחמה באיידס, והאגודה למען הלהט”בים.

לדיווח “בהארץ”

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

תרופות אנטי-רטרו-ויראליות לטיפול ומניעה של הידבקות ב-HIV במבוגרים המלצות האגודה האנטי-ויראלית הבינלאומית – פאנל ארה”ב 2022 (כולל שאלת CME)

תרופות אנטי-רטרו-ויראליות לטיפול ומניעה של הידבקות ב-HIV במבוגרים המלצות האגודה האנטי-ויראלית הבינלאומית – פאנל ארה”ב 2022 (כולל שאלת CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|28/02/2023

ההתקדמות האחרונה בטיפול ומניעה של HIV הובילה לכתיבתן של המלצות מעודכנות להנחיית פרקטיקה האופטימלית. פאנל של מדענים ורופאים מומחים מתנדבים מונה לעדכן את ההמלצות משנת 2020. נבחנו עדויות רלוונטיות בספרות בחיפושי PubMed ו-Embase, ומחקרים שהוצגו בכנסים מדעיים ועברו ביקורת עמיתים בין ינואר 2020 לאוקטובר 2022.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן