כך גרמו לכם להאמין שאין בעיה לצרוך ביצים וכולסטרול/מאמרן של טל חייקין ומורן בלושטיין ב”הארץ”

במאמר שמתפרסם ב”הארץ” ע”י טל חייקין, דיאטנית קלינית, בעלת קליניקה לטיפול בהשמנה וסוכרת וחברה בפורום הישראלי לתזונה בת קיימא וד”ר מורן בלושטיין , ד”ר לכלכלה ומשפטנית, מרצה בבית הספר לניהול, אוניברסיטת טקסס, דאלאס, וחברה בפורום הישראלי לתזונה בת קיימא,  הן מדווחות על תביעה שהגיש ארגון רופאים למען אחריות רפואית בארה”ב (PCRM) נגד משרד החקלאות האמריקאי , וזאת בשל ההתייחסות לנושא צריכת כולסטרול במזון בהמלצות התזונתיות האחרונות שפורסמו ע”י ועדה מייעצת של המשרד.

ע”פ טענות ה-PCRM ההצהרה שהופיעה בהנחיות הועדה המייעצת למשרד החקלאות האמריקאי לפיה “כולסטרול איננו רכיב תזונתי שצריכה עודפת שלו מעוררת דאגה” וש”הראיות אינן מעלות קשר בין צריכת כולסטרול בתזונה ובין רמת הכולסטרול בדם, ולכן הוועדה המליצה לבטל את ההגבלה ארוכת השנים על צריכת כולסטרול” בעייתית ביותר ממס’ סיבות: ראשית, מסתבר שמרבית חברי הועדה היו עם ניגודי אינטרסים מובנים כולל העסקה ישירה או עקיפה ע”י תעשיית הביצים, ושנית – המקורות עליהם הסתמכו מחברי ההמלצות היו או שלא רלבנטיים או לא נכונים. כך למשך, ההסתמכות על הצהרה של ה-ACC , האקדמיה האמריקאית לקרדיולוגיה הייתה לא נכונה ואף זכתה לתגובה חריפה של ה-ACC . 

לפני כחודש פורסמו ההנחיות הסופיות של המשרד, אשר מצד אחד קיבלו את טיעוני ה-PCRM וקבעו כי “אנשים צריכים למעט ככל האפשר באכילת כולסטרול תזונתי” אך יחד עם זאת גם ביטלו את ההגבלה היומית לצריכת כולסטרול שהייתה בהמלצות הקודמות (300 מ”ג ליום לאנשים בריאים ו-200 מ”ג ליום לחולים במחלות לב כשביצה אחת מכילה 220-300 מ”ג) .  את הפרדוקס הזה הסביר המשרד בכך שממילא יש המלצות להפחית צריכת שומן רווי מן החי, כך שמי שייענה להמלצות אלה ממילא יקטין צריכת כולסטרול…חייקן ובלושטיין מבקרות את הגישה העמומה של משרד החקלאות שגרמה לכך שגם בתקשורת המסר היה ונשאר שאין צורך להגביל אכילת ביצים, מסר שלדעתן הוא מטעה ומסוכן.

למאמר המלא ב”הארץ”

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

עתיד הטיפול בדיסליפידמיה

עתיד הטיפול בדיסליפידמיה

מקור: NEJM
פרופ' מוטי רביד
פרופ' מוטי רביד

דיסליפידמיה, בעיקר  ריכוז גבוה של LDL  יחסית ל־HDL, היא הגורם הדומיננטי להתפתחות מואצת של טרשת עורקים. בארצות המפותחות אוטם בשריר הלב, אירועים מוחיים ומחלת עורקים היקפיים נותרו עדיין גורם התחלואה והתמותה העיקרי

ג’ורנאל קלאב פדיאטרי: רמות כולסטרול שאינו HDL מילדות לבגרות והקשר בינו לאירועים קרדיווסקולרים (CME, JAMA)

ג’ורנאל קלאב פדיאטרי: רמות כולסטרול שאינו HDL מילדות לבגרות והקשר בינו לאירועים קרדיווסקולרים (CME, JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/07/2024

מחקר שפורסם בעת האחרונה ב-JAMA ביקש לבחון האם טיפול ברמות גבוהות של כולסטרול שאינו HDL מילדות לבגרות עשוי להפחית את הסיכון לאירועים קרדיווסקולרים בעתיד. מתוך הגליון הראשון של מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן