ה-WHO מעדכן המלצותיו להגבלת צריכת נתרן וצריכה מספקת של אשלגן (WHO)

בהנחיות חדשות שמפרסם אירגון הבריאות העולמי (WHO) ממליץ האירגון על צריכה יומית מוגבלת של נתרן ועל צריכה יומית מעל סף מינימום של אשלגן הן במבוגרים והן בילדים, וזאת במטרה להפחית את הסיכון לשבץ ומחלות קרדיווסקולריות הנובע מרמות לחץ דם מוגברות.

ע”פ נייר העמדה של ה-WHO מרבית האוכלוסיה בעולם צורכת מעט מהמנה היומית המומלצת של אשלגן והרבה מעל הרמה המקסימלית המומלצת של נתרן.

ההמלצות הן לרמה יומית של מלח מתחת ל-2 ג’ נתרן , או 5 ג’ של מלח, וצריכה של לפחות 3,510 מ”ג של אשלגן ממזון.

בשני המקרים, יש להתאים ההממלצות לילדים באופן יחסי בהתבסס על רמות צריכת הקלוריות הנדרשת.  

בהודעה לעתונות מטעם ה-WHO נאמר ש”אמצעים להפחתת רמות נתרן והעלאת צריכת אשלגן המיועדים להביא להפחתת הסיכון הקרדיווסקולרי של האוכלוסיה עם יל”ד ומחלות לב עשויים לכלול פירוט תזונתי על גבי מזונות ומוצרי מזון, חינוך הצרכנים, עדכון המלצות תזונתיות, ומגעים עם תעשיית המזון להפחתת כמות המלח במוצרי מזון תעשייתיים.”

להודעת ה-WHO

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השפעות של צריכת אלכוהול כבדה על דימום תוך־מוחי חריף ועל מחלת כלי דם מוחיים קטנים

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|16/04/2026

המאמר בוחן את הקשר בין צריכת אלכוהול כבדה לבין מאפיינים קליניים, הדמייתיים ופרוגנוסטיים של דימום תוך־מוחי חריף (ICH), תוך התמקדות בהשפעת האלכוהול על מחלת כלי דם מוחיים קטנים (Cerebral Small Vessel Disease – CSVD)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן